Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δήλωση δημάρχου Ιωαννίνων για τις πολιτικές εξελίξεις

Δήλωση δημάρχου Ιωαννίνων για τις πολιτικές εξελίξεις

mpegkas

Δήλωση  Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα

  Διανύουμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, που θα επηρεάσουν τη χώρα και τη ζωή όλων μας, για δεκαετίες.

Η διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή επιτείνει τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα.

Οι ίδιες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποδεικνύουν ότι οι διάφοροι παράμετροι που θα επηρεάσουν την έξοδο από την κρίση, δεν μπορούν να αξιολογηθούν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στο δημοψήφισμα.

Πολύ δε περισσότερο που δεν μπορούν να αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος να μην  παράγει αποτέλεσμα αλλά απεναντίας να οδηγεί σε σύγχυση και πόλωση την κοινωνία.

Ήδη με τις πρωτοβουλίες των τελευταίων ωρών – της ίδιας της κυβέρνησης –  το πλαίσιο της διαπραγματευτικής πρότασης είναι διαφορετικό από αυτό που διατυπώνεται στα δύο κείμενα του δημοψηφίσματος κι αυτό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο που ακυρώνει την αναγκαιότητα διεξαγωγής του.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνική ηρεμία, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η πολιτική σταθερότητα.

Στην αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία, όχι «εθνικό ξόδεμα» σε αντιπαλότητες που οδηγούν στην πόλωση.

Τούτη την ώρα είναι ιστορικές οι ευθύνες της πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, όπως είναι  ιστορικές οι ευθύνες και της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, η οποία  πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να οδηγεί ένα λαό στην ταπείνωση και την κοινωνική εξαθλίωση.

Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει.

 

Δείτε Επίσης

Αντίθετος στην ανάθεση αποκομιδής απορριμάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών στην EnAct ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Για «φάμπρικα ιδιωτικοποιήσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο» κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of