Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δήμαρχος Σουλίου, Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα- Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι προβληματική και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φορτίο

Δήμαρχος Σουλίου, Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα- Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι προβληματική και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φορτίο

thesprotia_souli-mpraimi_mpotsi_stauroulaΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Σε δήλωσή της η  Δήμαρχος Σουλίου Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα σχετικά με την σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου τονίζει:

«Είναι αδιανόητο για μια ακόμη φορά να μας ζητάτε να δείξουμε κατανόηση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να λειτουργούμε με την παραβολή του ασώτου και να δείχνουμε ανοχή γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν  την  ωριμότητα και το σθένος να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους και τοπικές κοινωνίες να θέλουν τα απόβλητα στην αυλή του γείτονα. Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι προβληματική και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φορτίο. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο που με περισσή σωφροσύνη έχει διαχειριστεί το θέμα, είναι σίγουρο ότι δεν προτίθεται να δείξει σύνεση, δεν θα ήθελα όμως να το προκαταβάλλω.”

Στη σύσκεψη παρίσταντο ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, Δήμαρχοι – πρόεδροι φορέων διαχείρισης αποβλήτων, Δήμαρχοι που έχουν ΧΥΤΑ στην εδαφική περιφέρεια της ηπείρου καθώς επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Καλογιάννη.

Από το Υπουργείο ζητήθηκε από τους Δημάρχους της Ηπείρου να επιδείξουν αλληλεγγύη στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Λευκάδα. Από την πλευρά τους οι φορείς της Ηπείρου δηλώνουν ότι οι υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Το Ζαγόρι υποψήφιο Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνουν Εκδήλωση Ενημέρωσης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of