Δευτέρα , 13 Ιουλίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δεκτή η προσφυγή του δήμου για το εργοστάσιο βιομάζας

Δεκτή η προσφυγή του δήμου για το εργοστάσιο βιομάζας

DHMARXEIO

Έγινε δεκτή η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών –Ακυρώνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση του εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε στο Δήμο Ιωαννιτών την απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφυγή του Δήμου κατά της απόφασης περιβαλλοντικής αδειοδότησης του εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με προσφυγή που κατέθεσε στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ (την 4-6-2015 με αριθμ. πρωτ. 24199), στρέφονταν κατά της (με αριθμ. πρωτ. 19883/650/5-5- 2015) απόφασης του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και αιτούνταν την ακύρωσή της.

Η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών -που συνεξετάστηκε με τις άλλες δύο προσφυγές που κατατέθηκαν για το ίδιο θέμα- έγινε αποδεκτή και η απόφαση του ασκούντος καθήκοντα ΓΓ της Αποκεντρωμένης  ακυρώθηκε.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή. Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, επαναλαμβάνει πως «η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να ασκείται με κανόνες σεβασμού στο περιβάλλον και στους νόμους. Ο Δήμος Ιωαννιτών τεκμηρίωσε την προσφυγή του με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τη νομοθεσία και όχι γενικούς αφορισμούς. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απολύτως».

Δείτε Επίσης

«Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα»: “Η δημοτική αρχή κρύβεται και φοβάται”

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» τονίζει: “Η τελευταία εξέλιξη της ουσιαστικής κατάργησης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of