Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δεκτή η προσφυγή του δήμου για το εργοστάσιο βιομάζας

Δεκτή η προσφυγή του δήμου για το εργοστάσιο βιομάζας

DHMARXEIO

Έγινε δεκτή η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών –Ακυρώνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση του εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε στο Δήμο Ιωαννιτών την απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφυγή του Δήμου κατά της απόφασης περιβαλλοντικής αδειοδότησης του εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με προσφυγή που κατέθεσε στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ (την 4-6-2015 με αριθμ. πρωτ. 24199), στρέφονταν κατά της (με αριθμ. πρωτ. 19883/650/5-5- 2015) απόφασης του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και αιτούνταν την ακύρωσή της.

Η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών -που συνεξετάστηκε με τις άλλες δύο προσφυγές που κατατέθηκαν για το ίδιο θέμα- έγινε αποδεκτή και η απόφαση του ασκούντος καθήκοντα ΓΓ της Αποκεντρωμένης  ακυρώθηκε.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή. Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, επαναλαμβάνει πως «η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να ασκείται με κανόνες σεβασμού στο περιβάλλον και στους νόμους. Ο Δήμος Ιωαννιτών τεκμηρίωσε την προσφυγή του με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τη νομοθεσία και όχι γενικούς αφορισμούς. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απολύτως».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments