Πέμπτη , 7 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δηλώσεις Δημάρχου Ιωαννίνων για Πολυτεχνείο και κατάληψη στο Δημαρχείο  

Δηλώσεις Δημάρχου Ιωαννίνων για Πολυτεχνείο και κατάληψη στο Δημαρχείο  

κατάθεση στεφάνου

 

  Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα, γι’ αυτό και το πρώτο που θέλω να πω είναι «ποτέ πια φασισμός στη χώρα».

Οι φοιτητές με σύνθημα το «ψωμί-παιδεία-ελευθερία»,  ήταν πρωτοπόροι σε έναν αγώνα με ουσιαστικό ιδεολογικό περιεχόμενο, ενάντια σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορία πολλοί Έλληνες αντιστάθηκαν για να έχουμε δημοκρατία στον τόπο μας.

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους «ανδρώνονται» ακραίες αντιλήψεις. Άρα ένα από τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε αυτή την περίοδο, όλες οι κοινωνίες,  όλοι οι άνθρωποι που ασκούμε εξουσία, είναι ότι πρέπει να σκύψουμε με ηρεμία στα προβλήματα των σημερινών καιρών και να δώσουμε διεξόδους στην κοινωνία και τους νέους μας.

Θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πρωτοπόρα σε αυτή τη διεργασία. Θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο και η πιο άμεση μορφή δημοκρατίας.

Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για την κατάληψη του Δημαρχείου στην οποία προχώρησαν σήμερα το πρωί εστιακοί φοιτητές.

 Από σήμερα το πρωί το Δημαρχείο βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές που διεκδικούν στέγαση. Οφείλω να δηλώσω ότι ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή πρέπει να αφουγκράζεται και αφουγκράζεται, όλα τα κοινωνικά προβλήματα. Οφείλω όμως παράλληλα να δηλώσω ότι δεν συμφωνούμε με αυτούς τους τρόπους διεκδίκησης.

Οι φοιτητές εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από λίγες μέρες και τους είπα ότι η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοιχτή, να έρθουν στο Δημαρχείο για να συζητήσουμε το πρόβλημα τους. Τους είπα ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και προφανώς δεν συμφωνούμε να υπάρχουν άστεγοι φοιτητές, αλλά δεν γίνεται να ισχύει η λογική του «όλα τα παράπονα στο Δήμαρχο».

Αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα αυτά είναι προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κεντρική διοίκηση και όχι η Αυτοδιοίκηση. Εμείς δίνουμε καθημερινά τη μάχη με μια σωρεία προβλημάτων και δεν θα σταματήσουμε να τη δίνουμε. Για να μπορούμε να μαχόμαστε το Δημαρχείο θα πρέπει να μείνει ανοιχτό.

Στο κομμάτι που αναλογεί στην Αυτοδιοίκηση, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για να βοηθήσουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών. Θα συναντηθούμε και με τον πρύτανη για να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Η αγωνία μας είναι να δώσουμε λύση.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments