Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Θεατρική Άνοιξη 2016

Θεατρική Άνοιξη 2016

gf6Από:Γιώργος Γκόντζος–Μετά το επιτυχημένο χειμερινό θεατρικό φεστιβάλ και τις συνεργασίες με θιάσους τον μήνα Φεβρουάριο (συνολικά 9 θίασοι με 19 παραστάσεις από τις οποίες αρκετές ήταν sold out και 2.000 περίπου θεατές) το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τη θεατρική του Άνοιξη με πλήθος εκδηλώσεων. Ο Μάρτιος είναι μήνας αφιερωμάτων που χωρίζονται σε δύο θεματικές ενότητες, ενώ θα υπάρχουν και παραστάσεις από συνεργαζόμενους θιάσους, οι «Κυριακές με παραμύθια»  και σεμινάρια.

Το πρώτο θεματικό αφιέρωμα αφορά τα 40 χρόνια επαγγελματικού θεάτρου στην Ήπειρο (1976 Ο.Η.Θ. – 2016 ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.) και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Η παραστατική εκδήλωση «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» που αποτελεί το πρώτο μέρος του αφιερώματος θα δοθεί την προσεχή Τετάρτη 9 Μαρτίου στο θέατρο «Καμπέρειο». Το δεύτερο μέρος θα γίνει με την έναρξη της προσεχούς θεατρικής περιόδου 2016-17. Το επόμενο αφιέρωμα αφορά τις Παγκόσμιες ημέρες που έχουν καθιερωθεί και θα γίνει επίσης σε δύο μέρη, ένα που αφορά την Παγκόσμια ημέρα Θέατρου (Κυριακή 27/3) κι ένα για την Παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου.

Οι «Κυριακές με παραμύθια»  θα συνεχισθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου με την Μικρή Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την παράσταση παντομίμας του Γιώργου Φλώρου, ενώ το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με θέμα το κουκλοθέατρο μεταξύ των οποίων το σεμινάριο «ΚΟΥΚΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ».

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments