Πέμπτη , 8 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / “Δημιουργούμε… εκφραζόμαστε”….

“Δημιουργούμε… εκφραζόμαστε”….

gymnasio
Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μμ θα παρουσιάσουν στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας από κοινού μαθητικές δράσεις με τίτλο «Δημιουργούμε.. εκφραζόμαστε»

Θα παρουσιαστούν:

– Η τιμή της τέχνης:

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που συνδυάζει εικαστικά έργα, θέατρο και χορό. Δημιουργήθηκε από μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με θέμα “Εικαστικές Τέχνες και Κίνηση”.

Βασίζεται σε μια φανταστική ιστορία στην οποία ένας καλλιτέχνης δημιουργεί έργα και στη συνέχεια τα εκθέτει σε μια γκαλερί προς πώληση. Άραγε η πραγματική αξία των έργων τέχνης εκτιμάται με την αγοραστική τους τιμή ή με το σεβασμό της ύπαρξής τους ως ενιαίου συνόλου;

Το δρώμενο εκφράζει την άποψη των ίδιων των έργων τέχνης που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην εμπορευματοποίησή τους ή στην αξιοπρέπειά τους, στο συμβιβασμό ή την ελευθερία.

– «Η τελευταία λέξη», μια ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές του ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας για την ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ:

«Πώς είναι να αισθάνεσαι υποδεέστερος; Πώς μπορείς να επιβιώσεις μέσα στο μίσος και την οργή; Πώς μπορείς να αντέξεις τα πάντα; Πρέπει απλά να καταλάβεις πως μόνο εσύ μπορείς να πεις την τελευταία λέξη…» Οι μαθητές του Β4 τμήματος του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων δημιούργησαν και παρουσιάζουν την ταινία μικρού μήκους «Η τελευταία λέξη» με θέμα την ενδοσχολική βία. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν και αποτύπωσαν στην οθόνη το πρόβλημα με μια ιδιαίτερη ματιά. Παρατηρώντας καλύτερα την πραγματικότητα έγραψαν ένα πρωτότυπο σενάριο που αγγίζει κάθε θεατή και το μετέφεραν αριστοτεχνικά στο πανί, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές από μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

– «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» μουσικοχορευτική παράσταση:

Μια παράσταση των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους. Το έργο διηγείται την ιστορία του Σίμπα, ενός μικρού λιονταριού που μέσα από τις δυσκολίες της ζωής ενηλικιώνεται και ανακαλύπτει τις έννοιες της οικογένειας, της φιλίας, του καθήκοντος, της αγάπης. Είναι ουσιαστικά μια γιορτή του Κύκλου της Ζωής. Διδάσκει το πόσο αλληλένδετα είναι όλα τα πλάσματα του πλανήτη και τις συνέπειες της έλλειψης σεβασμού στην φύση. Σημαντικά στοιχεία της παράστασης αποτελούν οι μάσκες, τα σκηνικά και τα κοστούμια που έχουν επιμεληθεί οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους καθώς και το μακιγιάζ. Η μουσική και ο χορός προσθέτουν επίσης ιδιαίτερο αφρικάνικο χρώμα στην παράσταση.

Σας περιμένουμε!!!

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε Επίσης

Τηλε-εκδηλώσεων συνέχεια από την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών το ερχόμενο Σάββατο (13/3), στις 9:30 μ.μ., με ΝoisyΠ

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των εκδηλώσεων λόγου και τέχνης (μουσική, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments