Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Διπλή δικαίωση για τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ από την Επιτροπή του άρθρου 152

Διπλή δικαίωση για τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ από την Επιτροπή του άρθρου 152

Για την έκπτωση συνέπειας και τους ελέγχους ποιότητας στο νερό

Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και αφορούν άμεσα όλους τους πολίτες (καταναλωτές – πελάτες) της Επιχείρησης έλαβε η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για τις εγκρίσεις που αφορούν τη διασφάλιση των ελέγχων για την ποιότητα του νερού, αλλά και για την εφαρμογή της έκπτωσης 15% στα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης των συνεπών καταναλωτών.

Με βάση αυτές τις δύο αποφάσεις, αποδείχτηκε ότι η ΔΕΥΑΙ εφαρμόζει σωστά τους απαραίτητους ελέγχους, διασφαλίζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού που φτάνει στους καταναλωτές, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να προχωρήσει και η έκπτωση συνέπειας.

Θυμίζουμε ότι η έκπτωση 15% αφορά τόσο την αξία ύδρευσης όσο και την αξία αποχέτευσης, ενώ οι προϋποθέσεις για την παροχή της θα είναι να εξοφλούνται οι λογαριασμοί μέχρι και την ημερομηνία της λήξης τους, αλλά παράλληλα να εξοφλούνται και οι δόσεις τυχόν διακανονισμών.

Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, δε θα υπολογίζεται, όμως, στον έναντι, ο οποίος είναι ένας κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, όπου δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.

«Και οι δύο αυτές αποφάσεις μας ικανοποιούν για δύο λόγους. Πρώτα γιατί αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ως υπεύθυνη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ όλα αυτά τα χρόνια οι αποφάσεις μας πάρθηκαν με γνώμονα το καλό της Επιχείρησης αλλά και των πολιτών και δεύτερον, γιατί, σε ότι αφορά τους ελέγχους για την ποιότητα του νερού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το «προϊόν» που φτάνει στους πολίτες ενώ, σε ότι αφορά την έκπτωση συνέπειας, κατοχυρώνεται η πρώτη ενέργεια στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ, μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια για την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης. Με γνώμονα πάντα την βιωσιμότητα της Επιχείρησης επιβραβεύουμε τους συνεπείς καταναλωτές και δίνουμε κίνητρο και στους υπόλοιπους να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους απολαμβάνοντας ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments