Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ.Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας ΝΔ: ”..Η παρούσα βουλή θα μπορούσε να δώσει μια διαφορετική πλειοψηφία..”

Θ.Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας ΝΔ: ”..Η παρούσα βουλή θα μπορούσε να δώσει μια διαφορετική πλειοψηφία..”

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος ) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,ο κ. Θεόδωρος  Φορτσάκης  ,υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ,σημείωσε μεταξύ άλλων:
”Η ΝΔ έχει μια ξεκάθαρη θέση.Στηρίζει την παραμονή της χώρας  στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως όταν ήρθε το ζήτημα των μέτρων στη βουλή, η ΝΔ στήριξε την παραμονή της χώρας , χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε ότι στηρίζει τα συγκεκριμένα μέτρα ,ούτε ότι στηρίζει την κυβέρνηση φυσικά..Εάν η κυβέρνηση χάσει την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ,θα πρέπει να αναζητήσει μια καινούρια πλειοψηφία στην παρούσα βουλή,είτε να προσφύγει στις εκλογές.Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η  βουλή έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια, ότι πρέπει επιτέλους να τηρούμε το Σύνταγμα. Η χώρα είναι σε μια κατάσταση πολύ κακή, που δεν της επιτρέπει να προχωρήσει τώρα σε νέες εκλογές.Νομίζω όμως ότι η παρούσα βουλή θα μπορούσε να δώσει μια διαφορετική πλειοψηφία , και να στηρίξει μια κυβέρνηση η οποία θα εφαρμόσει όσα θα συμφωνηθούν.Προτρέπω λοιπόν να υπάρξει μια συναινετική βάση απ’ όλους για να μπορέσει να γίνει μια συζήτηση εποικοδομητική για τη χώρα..”
Ο κ.Θ. Φορτσάκης έκανε επίσης αναφορά στην δήλωσή του για ”την  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει την αγορά διαδραστικών πινάκων για τα σχολεία μας, παρά την ύπαρξη των αναγκαίων κονδυλίων,”  που όπως σημειώνει ,”αποτελεί μία ακόμη θλιβερή οπισθοδρόμηση στην παιδεία μας. Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες, η πληροφορική και το διαδίκτυο, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει αντί για τη μετάβαση στο ψηφιακό σχολείο την επιστροφή στο σχολείο του περασμένου αιώνα, στην κιμωλία και στο μαυροπίνακα. Οι ιδεοληπτικές, εχθρικές διαθέσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά απέναντι στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, καθώς και οι απόψεις του περί της υποτιθέμενης αποστείρωσης της διδακτικής σχέσης στην οποία αυτά οδηγούν, εκδηλώνονται με τον πιο ακραίο τρόπο. Η στέρηση από τα ελληνόπουλα των καινοτόμων ψηφιακών μεθόδων δημιουργεί νέα μεγάλη ανισότητα με τους μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εξάλλου τα σχετικά κονδύλια είχαν προβλεφθεί από την Ευρώπη και χάνονται διότι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό. Δυστυχώς οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση των σχολείων μας.” Ακούστε το ηχητικό με την συνέντευξη..make music movie

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments