Τετάρτη , 22 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΔΡΑΣΥ: <<ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!>>

ΔΡΑΣΥ: <<ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!>>

images

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

  (Στη φωτογραφία ο Στέφανος Σκοπούλης επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ)

Σε ανακοίνωσή της   η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση στο δήμο Ιωαννιτών τονίζει για τις πολιτικές εξελίξεις:
Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας που η κοινωνική συνείδηση, σαν από το ξαφνικό  φύσημα ενός ευεργετικού ανέμου, ξεκαθαρίζει από τα μαύρα νέφη της ψευτιάς των αυταπατών των προκαταλήψεων και των ψευδαισθήσεων, που με τόση μεθοδικότητα διασπέρνει η άρχουσα τάξη διαχρονικά, και αντικρίζει αφτιασίδωτη και ολόγυμνη  την αλήθεια.

Και τότε είναι που επιτακτικά προβάλλει στους ανθρώπους η αναγκαιότητα της άμεση επιλογής, της μεγάλης απόφασης με ποιους θα πάνε και ποιους θα εγκαταλείψουν. Είναι εκείνες οι ιστορικές στιγμές που  διαμορφώνουν ισχυρές συνθήκες απαλλαγής από τα ιδεολογικά διαστροφικά σύνδρομα της ταξικής μετάλλαξης, που το κεφαλαιοκρατικό σύστημα με σατανική επιστημονικότητα έχει προκαλέσει στην κοινωνία μας.

Είναι τότε που μετριέται το μπόι η ιδεολογική επάρκεια και η επαναστατική πρακτική των δυνάμεων που οραματίζονται και παλεύουν για μια κοινωνία δίκαιη ειρηνική και χωρίς εκμετάλλευση.

 

Ζούμε μια από αυτές τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας!  Οι περιστάσεις και ο χρόνος δεν επιτρέπουν καμία χρονοτριβή, γιατί ο ταξικός αντίπαλος απεργάζεται νέους τρόπους για την χαλιναγώγηση και ενσωμάτωση της λαϊκής συνείδησης, για την εξεύρεση διάδοχης κατάστασης του σάπιου και παρηκμασμένου αστικού πολιτικού συστήματος. Πρόκειται για έναν αδίστακτο αντίπαλο που διαθέτει τεράστια εμπειρία και ισχυρούς αποπροσανατολιστικούς και κατασταλτικούς  μηχανισμούς, που βρίθει ανεξάντλητων εφεδρειών προθύμων  και αδρά αμειβομένων επίδοξων μνηστήρων διαχείρισης και αναπαλαίωσης του συστήματός του!

Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης και του χρέους του κομμουνιστικού κινήματος να ξεπεράσει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, τις ακατανόητες πρακτικές που οδηγούν στην πόλωση την περιχαράκωση και τον κατακερματισμό των δυνάμεών του, να αφουγκραστεί τις διαθέσεις των μαζών και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος, του μόνου που μπορεί να αντισταθεί και να ανατρέψει τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος του.

 

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ο λαός μας έχει πολύτιμη εμπειρία, τα έζησε και τα είδε όλα στα χρόνια της πιο πρόσφατης ιστορίας μας!

Είδε το αστικό δικομματικό πολιτικό σύστημα, που εναλλάσσονταν διαδοχικά στην κυβερνητική εξουσία να θωρακίζει και να ενισχύει με προκλητικά προνόμια τα μονοπώλια,  να θεσπίζει σκληρούς νόμους σε βάρος των δικαιωμάτων του, να αλώνει και να διαφθείρει συνειδήσεις μέσα από το πελατειακό του κράτος, να αποθεώνει και να προωθεί την ατομικότητα να  απαξιώνει και να χλευάζει τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη.

Ο λαός μας έζησε τις φοβερές συνέπειες της ένταξης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του ΔΝΤ, της παραγωγικής της αποδιάρθρωσης και της πλήρους εξάρτησής της, της μαζικής ανεργίας και μετανάστευσης των παιδιών του, της φτώχειας και της εξαθλίωσής του!

Βίωσε και θα βιώνει δραματικά τις κοσμοϊστορικές ανατροπές του εικοστού αιώνα και αντιλήφτηκε την τεράστια προσφορά του σοσιαλιστικού εγχειρήματος που γνωρίσαμε παρ όλες τις στρεβλώσεις τα λάθη και τις παραλείψεις του.

 

Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα κατανόησε το βαθιά ταξικό,  αδυσώπητο και απάνθρωπο για τους λαούς, χαρακτήρα της ΕΕ.  Αντίκρισε την συνασπισμένη ιερή σκοτεινή συμμαχία των κομμάτων της ολιγαρχίας στη χώρα μας και των όπου γης εκφραστών του μεγάλου κεφαλαίου, να βυσσοδομούν  για να του αποσπάσουν τη συναίνεση που τον παγιδεύει στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ και της διεθνούς αντίδρασης.

Έμεινε όρθιος!  Αντιστάθηκε στη θύελλα τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε από τα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας. Με αίσθημα αξιοπρέπειας και ευθύνης έστειλε περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στην ανθρώπινη ταπείνωση, βροντοφώναξε ΟΧΙ στην ΕΕ και στους αδίστακτους υποτακτικούς της!

 

Ο κόσμος της δουλειάς πολύ σύντομα γνώρισε μια ακόμη προδοσία, τη φορά αυτή από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, εξαιτίας της κραυγαλέας αθέτησης του προγραμματικού της λόγου και των πολιτικών της δεσμεύσεων απέναντί του.

Μίας κυβέρνησης, γνωστής για την ιδεολογική της ρευστότητα και τις ρεφορμιστικές της αυταπάτες, που  κάτω από την ολομέτωπη πίεση και τους βάναυσους εκβιασμούς της ντόπιας και διεθνούς κεφαλαιοκρατικής αντίδρασης, υλοποιεί ανενδοίαστα όσα το χρεοκοπημένο παλιό αστικό σύστημα δεν μπόρεσε, λόγω της φλογερής αποφασιστικότητας του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού να αγωνιστεί και να συντρίψει το απάνθρωπο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, το διαπλεγμένο με την ντόπια και παγκόσμια αχαλίνωτη μαύρη αντίδραση.

Η πράξη της όμως αυτή στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα στη συνείδηση του λαού μας, που έχει ανεξίτηλα καταγράψει και ταυτίσει την αριστερά  με τους σκληρούς αγώνες και τις ανείπωτες θυσίες των αγωνιστών της ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας μας για ειρήνη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Η αριστερά δεν κρίνεται από τους μεγαλόστομους και ανεύθυνους βερμπαλισμούς,  την αχαλίνωτη καπηλεία των ιδεών και των αξιών του χώρου, από τα αυτάρεσκα ριζοσπαστικά εύσημα που αυθαίρετα η κάθε πολιτική δύναμη οικειοποιείται. Κρίνεται στο καμίνι της ταξικής πάλης,  εκεί  δοκιμάζεται η πολιτική της αξιοπιστία, η ιδεολογική της συγκρότηση και η πρακτική της αποτελεσματικότητα.

Εκεί αναγνωρίζονται η αγωνιστική στάση η επαναστατική συνέπεια και η ανιδιοτέλεια  της κάθε πολιτικής της δύναμης!

 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες! Ο λαός αγανακτισμένος και θυμωμένος. Το αστικό πολιτικό σύστημα σε αδυναμία προς το παρόν να καλύψει το κενό που δημιούργησε η εγκληματική του πολιτική. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για μια συντηρητική στροφή μεγάλοι.

Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης λαϊκού μετώπου, αντάξιου των πιο λαμπρών αγωνιστικών παραδόσεων του τόπου μας, ικανού να συσπειρώσει τα πιο πλατιά λαϊκά στρώματα που θα πληγούν ακόμα σκληρότερα από το νέο μνημόνιο.

Τώρα  που ο λαός κατανοεί όλο και περισσότερο ότι χωρίς τη δική του ενεργή και οργανωμένη συμμετοχή, χωρίς την ταξική του αλληλεγγύη, κανείς δεν πρόκειται να τον βγάλει από το τούνελ της εφιαλτικής καπιταλιστικής λαίλαπας!

 

Το παλλαϊκό αυτό μέτωπο μπορεί να βάλλει τη σφραγίδα του στις έτσι και αλλιώς επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την έξοδο της χώρας από τα κολαστήρια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών σχηματισμών.

Να πάρει μέτρα για την προστασία και τη θωράκισή του από τους πολυποίκιλους κατασταλτικούς κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, διαγραφής του χρέους της πλουτοκρατίας, άμεσου και αποκλειστικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος.

Να προετοιμάσει την οργάνωση και τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγικής  ανασυγκρότησής της χώρας, στη βάση των τεράστιων παραγωγικών της δυνατοτήτων με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και με βάση τα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής. Χωρίς τη μάστιγα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, με ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους τους λαούς της οικουμένης.

 

Η κοινωνία έχει μπει για τα καλά σε πορεία οριστικής κοινωνικό-πολιτικής ρήξης με το σάπιο καπιταλιστικό κατεστημένο. Ο λαός τόλμησε, έδειξε και μέσα από το δημοψήφισμα ότι θέλει και μπορεί!

Το βαρύ και ιστορικό χρέος πέφτει πλέον στις πλάτες των πολιτικών σχηματισμών της κομμουνιστικής αριστεράς! Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται! Τώρα είναι η ώρα της δικής τους βαριάς ευθύνης, αυτοί πρέπει τώρα να τολμήσουν! Με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, με αγωνιστική διάθεση, συντροφική αλληλεγγύη και κατανόηση, χωρίς αποκλεισμούς  άγονες αντιπαραθέσεις και πολώσεις, να ανταποκριθούν στο κρίσιμο αίτημα των καιρών, να αρθούν στο ύψος του ιδεολογικού τους χρέους, να πράξουν το αγωνιστικό τους καθήκον: να  σαλπίσουν  μήνυμα λαϊκής αντίστασης ενότητας και ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου αστικού πολιτικού συστήματος.

 

Η πολιτική πρωτοπορία του κινήματος δεν αποτελεί αποκλειστικότητα κανενός! Αυτή κατακτιέται στη φωτιά της ταξικής πάλης, πραγματώνεται και ατσαλώνεται μέσα από την συνεπή ιδεολογική και πολιτική στάση των πολιτικών δυνάμεων που συμβάλλουν αποφασιστικά  με αγωνιστική ανιδιοτέλεια στην οργάνωση και την καθοδήγηση του κινήματος.

Ακόμη, σε μια ενωτική αγωνιστική συνάντηση, η ιδεολογική αυτονομία και η ανεξάρτητη πολιτική οργανωτική  παρουσία των δυνάμεων της κομμουνιστικής αριστεράς, αποκτούν νέα αναβαθμισμένη διαλεκτική σχέση με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι!

 

Ο λαός αδημονεί, θα αγκαλιάσει το εγερτήριο κάλεσμα, θα μπει μπροστά στους αποφασιστικούς αγώνες για την κατάκτηση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής του απελευθέρωσης  από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Δείτε Επίσης

Μπέγκας: Πρόταση για τη διατήρηση και των τεσσάρων νομικών προσώπων του δήμου Ιωαννιτών

Με την παράθεση ορισμένων κρίσιμων ημερομηνιών και γεγονότων που αφορούν τη στάση της «Ενότητας Πολιτών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments