Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση της Ελίζας Βόζεμπεργκ(ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ.) στα Ιωάννινα:  Η προστασία του παιδιού σε περιόδους κρίσης

Εκδήλωση της Ελίζας Βόζεμπεργκ(ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ.) στα Ιωάννινα:  Η προστασία του παιδιού σε περιόδους κρίσης

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συζήτηση για την προστασία του παιδιού σε περιόδους κρίσης οργάνωσε χθες στα Ιωάννινα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, σε συνεργασία με την κ. Νατάσα Μπέγκα, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η  Ε.Βόζεμπεργκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυετές έργο της κ.Ν. Μπέγκα, που έχει επιδείξει ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Στην ομιλία της επισήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει ουσιαστικά το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια και κατ´ επέκταση το παιδί και τα δικαιώματά του.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα βρίσκεται στη τρίτη χειρότερη θέση της Ε.Ε. στην παιδική φτώχεια και την υλική υστέρηση. Στο πλαίσιο αυτό δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν στήριξε την ελληνική οικογένεια για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, περικόπτοντας βασικά οικογενειακά επιδόματα.

Κλείνοντας η κ.Ε Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει θέσει στο επίκεντρο της προσοχής του την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, αναγνωρίζοντας ότι η οικογένεια στον τόπο μας είναι ο πιο ισχυρός υποστηρικτικός θεσμός τόσο του ατόμου όσο και του Έθνους.

Η Ν. Μπέγκα παρουσίασε εκτενώς το πρόγραμμα της ΕΛΕΠΑΠ και τις βασικές προτεραιότητες για τη στήριξη και προστασία των παιδιών με αναπηρίες. Χαρακτηριστικά, μίλησε για τη δράση της θεραπευτικής καλλιέργειας, που σκοπεύει στη βελτίωση της ψυχικής κατάστασης των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και αυτισμό. Μάλιστα, είπε, ότι στα άμεσα σχέδια της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων είναι και η δημιουργία οικοτροφείου, που θα δέχεται ανάπηρα παιδιά ύστερα απο εισαγγελική εντολή, προκειμένου να παράσχει βοήθεια τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

Στη συζήτηση συμμετείχε με παρέμβαση μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments