Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαίνια της έκθεσης του Κ. Πίττα με τίτλο “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης/ Images of another Europe”

Εγκαίνια της έκθεσης του Κ. Πίττα με τίτλο “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης/ Images of another Europe”

Φεστιβάλ Photometria

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων,

Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Εγκαίνια, Παρασκευή 31 Μαίου  2019, 21.00.

Διάρκεια: 31/5 – 9/6 2019.

Έξι μήνες τον χρόνο επί πέντε χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη (1984-1989): ο νεαρός Κωνσταντίνος Πίττας φωτογραφίζει μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Μπλοκ τους ανθρώπους μιας διχοτομημένης Ευρώπης. Φωτογραφίες τραβηγμένες στο δρόμο οι οποίες αποτυπώνουν στιγμές, συναισθήματα και μια διαρκή αίσθηση βαθιάς εσωτερικής μοναξιάς, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνουν να ενώσουν τους Ευρωπαίους στις δύο πλευρές του σιδηρού παραπετάσματος: μια διαίρεση τόσο μακρινή για εμάς σήμερα, τους πολίτες μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα.

Δεκαεφτά χώρες και πλήθος ανθρώπινων στιγμών ανακαλύπτονται εκ νέου σε χιλιάδες αρνητικά που ο Πίττας ξαναβρίσκει τυχαία,κρυμμένα και αποθηκευμένα στο σπίτι του,το 2014, εικοσιπέντε χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την αρχή μιας νέας εποχής. Μια ιστορία γραμμένη με όρους τόσο ανθρώπινους.Το πείσμα, η ματιά και το πάθος του Κωνσταντίνου Πίττα βρίσκει σήμερα ανταπόκριση σε μια Ευρώπη που μοιάζει να ζει εκνέου υπό αμφισβήτηση.

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Βασιλική Γεωργουλοπούλου, Ελεονώρα  Γεωρτσιάκη, Άγγελος Ελεύθερας, Χριστίνα Καζανίδου, Άννα Τσερνένκο και Ευαγγελία Φλεριανού.

Συντονισμός: Εσθήρ Σολομών, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας στηΣχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of