Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1971 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, είναι παράλληλα και η πρώτη μέρα της Άνοιξης. Ένα δίπολο που συνδέει την ελπίδα του ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας με τον ρόλο του δάσους στο μέλλον αυτό.

Είναι παράλληλα μια ημέρα, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των φορέων για τον ρόλο, την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή παιδιών της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «Όλγα Ντόντη – Οικονόμου» προχώρησαν στη φύτευση 30 αμυγδαλιών στο Κολωνιάτι, στο δρόμο προς τον προφήτη Ηλία.

Οι αμυγδαλιές, διάφορων ποικιλιών ήταν δωρεά του κατοίκου της περιοχής, Θωμά Κολιού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Βασιλείου, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπιζανίου, Ευάγγελος Παππάς.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας είναι μια ευκαιρία για περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από θέματα αειφορίας και περιβάλλοντος. Δεν αρκεί όμως από μόνη της για να αλλάξει τις συνήθειες μας και να μας κάνει να αγαπήσουμε πραγματικά τη φύση. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πρασίνου πραγματοποιεί ανάλογες ενημερωτικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χαίρομαι γιατί σήμερα ένας συμπολίτης μας συμμετείχε εθελοντικά και ενεργά στην δράση μας κι εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of