Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ενίσχυση των μέτρων ελέγχου επιβατών στα αεροδρόμια

Ενίσχυση των μέτρων ελέγχου επιβατών στα αεροδρόμια

Στη Γερμανία επανεξετάζουν τον ελέγχο επιβατών στις πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ζώνης Σένγκεν.

chicago_airport_aerodromio_sikago

Το ενδεχόμενο επαναφοράς των ελέγχων ταυτότητας στις πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ζώνης Σένγκεν εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την διαπίστωση ότι στην μοιραία πτήση της Germanwings δεν ήταν άμεσα σαφές ποιοι ήταν οι επιβάτες.

«Για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στο αεροπλάνο», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild και σημειώνει ότι στην περίπτωση της Germanwings, όταν οι αρχές ήθελαν να ελέγξουν αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν καν σαφές ποιοι ήταν οι επιβάτες. Αιτία για αυτό είναι, όπως λέει, η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων μετά την εισαγωγή της Συνθήκης Σένγκεν, καθώς τα στοιχεία ταυτότητας δεν ελέγχονται πλέον συστηματικά. «Αν ένας επιβάτης δώσει το εισιτήριό του σε κάποιον άλλον, τότε καταγράφεται μόνο το όνομα του πρώτου επιβάτη», εξηγεί ο κ. Ντε Μεζιέρ και προσθέτει ότι αυτό συνιστά «τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας και θα πρέπει να σκεφτούμε αν μπορεί να παραμείνει έτσι και μελλοντικά».

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η Μπιλντ αναφέρει ότι μετά την τελευταία αεροπορική τραγωδία, ειδικοί από την Γερμανία και την Γαλλία εξετάζουν το εάν θα πρέπει να αλλάξει ο μηχανισμός ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου, ο οποίος επέτρεψε στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους να κλειδώσει απέξω τον κυβερνήτη και να οδηγήσει, κατά τα φαινόμενα, το αεροπλάνο στην συντριβή. Το εν λόγω σύστημα εισήχθη μετά τις αεροπειρατείες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments