Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Ενοχή του Παπακωνσταντίνου ζητά η εισαγγελέας

Ενοχή του Παπακωνσταντίνου ζητά η εισαγγελέας

Αυτός ήταν που αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ τονίζει η εισαγγελέας

papakonstantinou-diki4

Την ενοχή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για όλες τις κατηγορίες ζήτησε από τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.

«Είναι οι ελάχιστες από αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί» είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Οπως επισήμανε η κ. Δημητρίου στην εισήγησή της «ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης δεν αλλοίωσε τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ» προσθέτοντας πως αν κάποιος ήθελε να βλάψει τον Γ. Παπακωνσταντίνου θα άφηνε τα ονόματα των συγγενών του στη λίστα και θα τους ήλεγχε για φοροδιαφυγή, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Εκφράζοντας τη λύπη της που ο κατηγορούμενος δεν αναγνώρισε τις ευθύνες του, χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίες τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ενδεχομένως κάποιος τον παγίδεψε.

«Η λίστα πήγαινε για μήνες από γραφείο σε γραφείο. Ευτυχώς που δεν την έχασε και ο Βενιζέλος» είπε η Εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης παίρνει ενα USB από τον κατηγορούμενο χωρίς τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία έχουν χαθεί. Το ανοίγει στις 6/7/11. Ο κ. Διώτης μου θυμίζει τον υπηρέτη δυο αφεντικών, τον υπηρέτη δυο κυρίων. Βρίσκεται ανάμεσα στους δυο προϊσταμένους του. Τον πρώην που ειναι ο κ. Παπακωνσταντίνου και τον νυν που είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Διώτης αντιγράφει το USB και παραδίδει ενα άλλο USB στον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο. Μένει στο συρτάρι του 6-7 μήνες. Μετά (σ.σ. όταν ο Ε. Βενιζέλος φεύγει από το υπουργείο οικονομικών παίρνει μαζί του τη λίστα) μείνει στο συρτάρι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ για άλλους τόσους μήνες. Ξεσπάει ενα σκάνδαλο από δημοσιεύματα που αναρωτιούνται που ειναι η λίστα και τότε ο κ. Διώτης παίρνει τον Βενοζελο και του λεει «θυμάστε το στικάκι που σας είχα παραδώσει. Στείλτε το στον πρωθυπουργό. Εκείνοι ευτυχώς δεν το είχαν χάσει τουλάχιστον».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Δήλωση / Απάντηση στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η γιαννιώτικη κοινωνία με εξέλεξε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments