Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους, συγγενείς, συγχωριανοί, φίλοι, συμφοιτητές του από τα Ιωάννινα, αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαρτίου, οι αποχαιρετιστήριες μπαλωθιές προς τιμήν του αδικοχαμένου νέου και τα μοιρολόγια της απαρηγόρητης μητέρας του, έκαναν κάθε καρδιά να ραγίσει προτού τον αγκαλιάσει για πάντα η κρητική γη.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης που συγκλόνισε την Ελλάδα, οι σκηνές θρήνου και συγκίνησης διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι συγγενείς του Βαγγέλη κατάφεραν να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του από τα Γιάννενα στη γενέτειρα του.

Όταν έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν με ένα λουλούδι. Το ίδιο βαρύ κλίμα επικρατούσε και στο λιμάνι της Σούδας, όταν η σορός έφτασε στις 6 το πρωί με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε συνοδεία αυτοκινητοπομπής στο πατρικό σπίτι του πατέρα του.

Στους Αρμένους, το χωριό που μεγάλωσε ο Βαγγέλης, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν σε ένδειξη πένθους με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας.

Οι εικόνες από την κηδεία του Βαγγέλη έκαναν το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια, αλλά και οργής για τα βασανιστήρια που δέχτηκε όσο ζούσε.

Ημέρα πένθους και στα σχολεία των Ιωαννίνων, όπου οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η σχολική κοινότητα των Ιωαννίνων με αφορμή το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποφάσισε να ενημερώσει τους μαθητές για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια αλλά και διαμαρτυρίας για τους λόγους που οδήγησαν τον Βαγγέλη στο θάνατο, πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και  Ρέθυμνο. Νέες συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments