Πέμπτη , 13 Μαΐου 2021
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Βασίλη Λεβέντη στη Σκλίβανη

Επίσκεψη του Βασίλη Λεβέντη στη Σκλίβανη

leventis 2Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Στην επίσκεψη του Προέδρου  της Ένωσης Κεντρώων στην Σκλίβανη αναφέρεται ανακοίνωση της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων . Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Τη Σκλίβανη επισκέφθηκε χθες (21/02/2017) ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στα πλαίσια της παρουσίας του στα Γιάννενα για τα Ελευθέρια της πόλης.

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον τόπο που γεννήθηκαν οι πρόγονοί του, πριν εγκατασταθούν, στα μέσα του 19ου αιώνα, στη Μεσσήνη του Νομού Μεσσηνίας.

Ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Μπούρη και τον Πρόεδρο του ΤΣ κ. Θωμά Χρήστου στα δύο Μουσεία του χωριού, το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης όπου φιλοξενεί εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης πολιτιστικής αξίας της μεταβυζαντινής περιόδου (15ου-20ου αιώνα) και το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας στο οποίο σώζονται λαογραφικά εκθέματα της περιοχής αλλά και ένα μέρος της ιστορίας του Συντάγματος Ξεροβουνιού.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την έκπληξή του για το μεγάλο πολιτιστικό πλούτο που υπάρχει στη Σκλίβανη και δεσμεύτηκε να επισπευτεί ξανά το χωριό τον ερχόμενο Αύγουστο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» που συνδιοργανώνoυν οι Αδελφότητες Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και Αθηνών.”

 

Δείτε Επίσης

Παραχώρηση του κτηρίου του πρώην ΠΕΔΥ στην 6η ΥΠΕ για εμβολιαστικό κέντρο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά από το έγγραφο που είχε αποστείλει ο Περιφερειάρχης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of