Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνεχίζονται τα “Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης “από τους μαθητές του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων

Συνεχίζονται τα “Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης “από τους μαθητές του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων

EPAL_IOANNINONΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Οι μαθητές του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων μετά από πρόταση του Δ/ντή και του συλλόγου διδασκόντων, με τη συνεργασία του Δ/ντή του 2ου Ε.Κ, τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου  Παιδαγωγικής Ευθύνης και την αμέριστη συμπαράσταση της Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ιωαννιτών κ. Τσίλη Παρασκευής,  συμφώνησαν να προβούν σε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Διευθυντής  του 6ου ΕΠΑ.Λ  Ζιάκκας  Κωνσταντίνος σε κείμενό του τονίζει:

“Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, δεν πρέπει να καταβάλει τις ψυχές μας και να μας αποξενώνει αλλά αντίθετα να μας ενώνει και να αντλούμε δύναμη ο ένας από τον άλλον.

Στα πλαίσια αυτά, το σχολείο μπορεί και πρέπει να παίξει τον ανθρωπιστικό του ρόλο, να είναι ανοικτό και αλληλέγγυο στην κοινωνία κάνοντας πράξη τη θεωρία του εθελοντισμού και οι μαθητές του 6ου ΕΠΑ.Λ.  με το παράδειγμά τους,  να ευαισθητοποιήσουν και άλλους νέους”

Οι δράσεις  συνεχίζονται ως εξής:

Στις 17-12-2015, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 9:00 μέχρι 12:30,  οι μαθητές του τμήματος Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων,  θα επισκεφτούν το Κοινωνικό Ιατρείο  για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, για τη μέτρηση  μικροαιματοκρίτη, τεστ κυήσεως   και  ζαχαρομέτρηση.

Στις   18 Δεκεμβρίου  το τμήμα  Κομμωτικής  Τέχνης  και  Αισθητικής Τέχνης, θα δεχθεί  στο 2ο Ε.Κ.  και  στο  6ο  ΕΠΑ..Λ.,  ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και  άπορους μαθητές  για περιποίηση κόμης της κεφαλής και για παροχή υπηρεσιών αισθητικής περιποίησης προσώπου και θεραπειών (δωρεάν).

Στις 21-12-2015 ημέρα Δευτέρα, τμήμα από τους μαθητές του σχολείου μας θα παρουσιάσει  στον πεζόδρομο, της πόλης το θεατρικό έργο  «Μια  χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς.

Στις 21 και 22-12 – 2015, ημέρα Δευτέρα και Τρίτη, οι μαθητές του  τμήματος «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή» μαζί με τους καθηγητές τους, θα δεχθούν στο  6ο  ΕΠΑ..Λ.,   ένοικους από τα κέντρα ψυχικής  υγείας Ιωαννίνων,  για να παράσχουν υπηρεσίες Φυσικοθεραπευτικής  Αγωγής.

Στις  22-12-15, ημέρα Τρίτη, το χορωδιακό τμήμα με την εθελοντική προσφορά της μουσικού Ζώη Αναστασίας,  θα επισκεφτούν την ΕΛΕΠΑΠ για ένα χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα (τραγούδια χριστουγεννιάτικα – και το θέατρο «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίγκενς).

Ο διευθυντής του σχολείου απευθύνει πρόσκληση προς    “τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω δράσεις και επιθυμούν να τους παρασχεθούν οι παραπάνω βοήθειες,  να επικοινωνήσουν με τη Δ/νση του σχολείου για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments