Παρασκευή , 23 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επαφές και επικοινωνία του Γ. Στύλιου (ΝΔ) και με φορείς και παράγοντες για τις ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

Επαφές και επικοινωνία του Γ. Στύλιου (ΝΔ) και με φορείς και παράγοντες για τις ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε ανακοίνωση του Γραφείου του  Γιώργου Στύλιου ,βουλευτή της ΝΔ στο νομό Άρτας  ,όσον αφορά τις επαφές  που είχε για τις ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, αναφέρονται  τα εξής:

“Επικοινωνία με παραγωγούς, γεωπόνους, υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, με τη  διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Άρτας,  καθώςκαι με τη διοίκηση του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας, πραγματοποίησε  ο Γιώργος Στύλιος. Σκοπός των επαφών, ήταν  η ενημέρωση του Βουλευτή σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του χιονιά και του παρατεταμένου παγετού των τελευταίων ημερών.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν ιδιαίτερα τους καλλιεργητές των εσπεριδοειδών στο νομό. Εκτός από τις άμεσες απώλειες σε καρπό, το πλήρες μέγεθος της έκτασης της ζημιάς στις δεντροκαλλιέργειες θα φανεί αργότερα δεδομένου ότι η προξενούμενη από τον παγετό φυλλόπτωση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καρποφορία της επόμενης χρονιάς. Μεγάλες ήταν μάλιστα οι καταστροφές και στα  νεοφύτευτα  δέντρα, ιδίως για όσα δεν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης αντιπαγετικού συστήματος προστασίας.

Παράλληλα, η παρατεταμένη χρήση των αντιπαγετικών συστημάτων προστασίας αυξάνει σημαντικά το κόστος παραγωγής, λόγω της απαιτούμενης χρήσης πετρελαίου ή ρεύματος.

Ο κ. Στύλιος δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία, ο καλύτερος συντονισμός και η άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων  προκειμένου να επιτευχθεί:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί από τον παγετό
  • Εκτίμηση των επιπτώσεων στην καρποφορία της επόμενης χρονιάς
  • Άμεση καταβολή πλήρους αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους
  • Εξέταση της δυνατότητας για την έγκριση προγράμματος ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου”

 

Δείτε Επίσης

Ι.Γρυσπολάκης – Οι αβελτηρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.Η σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το 2010.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Κατ’ αρχάς να σας πω ότι στις 38 χώρες του ΟΟΣΑ , ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of