Κυριακή , 9 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή κατοίκων Πολυστάφυλου Πρέβεζας για την τοποθέτηση κεραίας στην περιοχή τους

Επιστολή κατοίκων Πολυστάφυλου Πρέβεζας για την τοποθέτηση κεραίας στην περιοχή τους

3579441Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Επιστολή -ψήφισμα δημοσιοποίησαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πολυστάφυλου του δήμου Ζηρού Πρέβεζας  για το θέμα της τοποθέτησης κεραίας στην περιοχή τους .Το σχετικό κείμενο είναι το ακόλουθο:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ                              Χαρακτηρισμός: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

 

ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟ 6.10.2017

ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΟΣ: κ. ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας είδαμε τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητά μας να ορθώνεται μία κεραία ύψους 31 και πλέον, μέτρα, δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση επ’ αυτής. Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αναζητώντας στοιχεία για την τοποθέτηση της κεραίας η οποία έχει την κωδική ονομασία «242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας» (μία ονομασία εντελώς παραπλανητική καθώς στο Νομό Πρέβεζας δεν υπάρχει τοπωνύμιο ή Τ.Κ. με αυτό το όνομα), διαπιστώσαμε ότι δόθηκε πιστοποιητικό τελεσιδικίας στις 25/11/2016 καθώς «ουδεμία προσφυγή ή αντίρρηση έχει κατατεθεί κατά το δίμηνο από της δημοσιεύσεως χρονικό διάστημα”…

Αλήθεια ποιος θα κατέθετε προσφυγή ή θα εξέφραζε αντίρρηση από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκε η Τ.Κ. Πολυσταφύλου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής; Σε ποια δημοσίευση αναφέρονται από τη στιγμή που κανείς στην περιοχή μας δεν γνώριζε για το έργο και η πλειοψηφία των σχετικών εγγράφων αναρτήθηκαν μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤΤ) και προφανώς μετά από τις δικές μας αντιδράσεις;

Κύριε υπουργέ,

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και επιδεικτική αγνόηση που τύχαμε από την ανάδοχη εταιρία του έργου αλλά και κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα ξεχωριστά, που ενέκριναν τη μελέτη και τις διαδικασίες του έργου.

Διαμαρτυρόμαστε για το ότι πέρα από τον κωδικό της κεραίας και η τοποθεσία εγκατάστασής που αναγράφεται σε κάποια από τα έγγραφα είναι άσχετη με την περιοχή και είναι προφανές ότι αυτό συνέβη σκοπίμως για την παραπλάνηση των κατοίκων. Η τοποθεσία «Ριζό» που αναφέρεται ως διεύθυνση τοπωνυμίου – περιγραφή θέσης, είναι αρκετά ψηλότερα και ανατολικότερα από το σημείο που τελικά τοποθετήθηκε και φυσικά εάν είχε τοποθετηθεί στο σημείο «Ριζό» θα απείχε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από οικείες και ίσως να μην προκαλούσε τόσο μεγάλη αναστάτωση.

Επίσης το γεγονός ότι η μεταφορά των υλικών κατασκευής της κεραίας έγινε κατά τις νυχτερινές ώρες και η συναρμολόγησή της νωρίς το πρωί, εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει τις ‘ενοχές’, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν υπάρξει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και ακόμη περισσότερους που δεν είναι δυνατόν  να αναλυθούν εκτενώς σε ένα υπόμνημα – ψήφισμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο και την εκτενή ενημέρωση των κατοίκων που είναι ανάστατοι.

Τέλος, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ασκήσουμε και να εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά.

Επισυνάπτουμε προηγούμενο υπόμνημα που στείλαμε προς την  εταιρία ανάδοχο «Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».

Επικαλούμαστε την δημοκρατική σας ευαισθησία, καθώς η αγνόηση της Τοπικής κοινωνίας για ζητήματα που την αφορούν άμεσα, δεν είναι στοιχείο που προάγει τον διάλογο και το πολιτισμό μας.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας ευελπιστώντας ότι θα αναγνωρίσετε την αγωνία και την ανησυχία μας καθώς και το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Για τους κατοίκους της Τ.Κ. Πολυσταφύλου

Ο δημοτικός εκπρόσωπος

Μπακόλας Χρήστος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6933 222600

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments