Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επιστολή του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Επιστολή του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

stefosΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων ,Γιάννη Στέφου ,στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Λιντζεράκο, με θέμα την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του πύργου ελέγχου ,αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως γνωρίζετε, είναι λειτουργικά προβληματικό κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της ομίχλης. Οι καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις των πτήσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το οικονομικό, τεχνικό και εμπορικό επιμελητήριο έχουν επανειλημμένα διατυπώσει το αίτημα για αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου. Παράλληλα, την περίοδο αυτή, οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων κατά τρόπο, που να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Οι τοπικοί φορείς έχουν διαπιστώσει ένα αυξημένο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την αποστολή ενός ικανού αριθμού επισκεπτών στην περιοχή. Το αεροδρόμιο –όντας το μόνο σε ολόκληρη την Ήπειρο- μπορεί να καταστεί ένας βασικός κόμβος μεταφοράς της τουριστικής κίνησης, η οποία θα εξασφαλίσει την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Προκειμένου, όμως, να επιτευχθεί αυτό, πέρα από τα υπόλοιπα έργα αναβάθμισης που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο, χρειάζεται να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά του με ένα σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών.

Συνεπώς, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου και για την εξέλιξη και πιθανά χρονοδιαγράμματα της εγκατάστασης συστήματος Blue GNSS για την προσέγγιση αεροσκαφών, που υπάγεται στο πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Στέφος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Κάλεσμα προς όλους για να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας

Κάλεσμα προς όλους για αγώνα, μία νέα αρχή με την κοινωνία, ενώνοντας δυνάμεις, με στόχο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments