Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ-Ανησυχία για την πορεία των στρατηγικών επενδύσεων

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ-Ανησυχία για την πορεία των στρατηγικών επενδύσεων

StyliosΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της Κυβέρνησης στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων.” Το θέμα έφεραν στη Βουλή με κοινή ερώτησή τους, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Στύλιος.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η  ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση.Με τους νόμους 4072/2012 και  4146/2013, η χώρα μας είχε ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της περιόδου 2007-2013. Οι δυνατότητες Υποβολής Επενδυτικών Προτάσεων έως και την πρώτη περίοδο του 2014 αξιοποιήθηκαν στο μέγιστο. Σημαντικά επενδυτικά σχέδια είχαν υποβληθεί και ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Μεγάλος αριθμός επενδύσεων προσελκύστηκε οι οποίες εν τέλει χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν έχει κατατεθεί ακόμη ώστε να είναι δυνατή η υποβολή επενδυτικών προτάσεων. Για το λόγο αυτό οι Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Ποιές είναι οι επενδύσεις, που προσέλκυσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ανάληψη τον καθηκόντων της, τον Ιανουάριο 2015 μέχρι σήμερα;
  • Ποιές από αυτές τις επενδύσεις έχουν ενταχθεί στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων;

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments