Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Αντιδράσεις από τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ για κοινωφελή εργασία – οφειλές του κράτους και επισιτιστική βοήθεια

Αντιδράσεις από τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ για κοινωφελή εργασία – οφειλές του κράτους και επισιτιστική βοήθεια

filippasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Συνεχίζονται από το Δήμο Ιωαννιτών οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό του από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στις δύο πρώτες φάσεις πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννιτών, στο θέμα επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, Φίλιππος Τσουμάνης.

Όπως σημείωσε ο κ.  Φ.Τσουμάνης, μετά από τρία χρόνια υλοποίησης του Προγράμματος την Κοινωφελούς Εργασίας η Κυβέρνηση ανακάλυψε ότι το 2016 το Πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί πιλοτικά και το ξεκίνησε από 17 Δήμους (α΄φάση) και 34 Δήμους (β΄φάση)  αφήνοντας εκτός του Προγράμματος τον Δήμο Ιωαννιτών, έναν από τους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας με την μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία ,από τους περισσότερους επιλεγέντες Δήμους και με τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που φιλοξενεί και έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα.

«Η Κυβέρνηση λειτουργώντας με την νοοτροπία Πολιτικών της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60 αποφάσισε να αφήσει εκτός των «Hot-Spot» τις εκλογικές περιφέρεις του κ. Κουρουμπλή, του κ. Βίτσα και του κου Βαρεμένου (Αιτωλοακαρνανίας) και την εκλογική Περιφέρεια της κ.Γεροβασίλη και πατρίδα του κ. Τσίπρα (Άρτα).Οι Δήμοι των ίδιων Περιφερειών ( Αγρινίου , Ναυπακτίας και Άρτας) έχουν ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Δεν έχουμε τίποτε με κανένα Δήμο. Η απορία μας όμως είναι οι τέσσερις Βουλευτές των Ιωαννίνων τι Ρόλο παίζουν στη Κυβερνητική Πλειοψηφία και τι έκαναν για τα θέματα αυτά (Hot-Spot και Κοινωφελής Εργασία) για τα Γιάννενα», είπε ο κ. Τσουμάνης.

 

Στο … περίμενε για 170.000 ευρώ ο ΟΚΠΑΠΑ

Σε ένα μείζον πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΟΚΠΑΠΑ και αφορά στην λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα ο ΟΚΠΑΠΑ περιμένει να πάρει το ποσό των 170.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην εθνική συμμετοχή του προγράμματος ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

«Καταλαβαίνεται ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για τον ΟΚΠΑΠΑ και στερώντας το μας θα υπάρχουν επιπτώσεις στη λειτουργία των παιδικών σταθμών αλλά και στην καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.

Παραλάβαμε σάπια φρούτα για το πρόγραμμα επισιτισμού

«Η Κυβέρνηση έχει καταλάβει λάθος τι σημαίνει Κοινωνική Πολιτική;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσουμάνης αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) και επισημαίνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι Κοινωνική Πολιτική η διάθεση μιας οδοντόκρεμας ή ενός κοτόπουλου σε έξι άτομα και μάλιστα χείριστης ποιότητας».

Ο κ. Τσουμάνης έκανε γνωστό πως στα προϊόντα που παρέλαβε ο ΟΚΠΑΠΑ για να τα διανείμει στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν πολλά σάπια λάχανα, μήλα και πορτοκάλια .

«Όταν τα είδα είπα στους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ να τα αφερέσουν και τελικά από όσα έμεινα πήρανε μόνο οι μισοί από τους ωφελούμενους του προγράμματος τη βοήθεια. Τουλάχιστον ας υπάρχει λίγος σεβασμός από τους κυβερνώντες, στην αξιοπρέπεια  και των Δήμων  αλλά των ωφελούμενων  άπορων συμπολιτών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments