Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση (ΣΥΡΙΖΑ) για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας

Ερώτηση (ΣΥΡΙΖΑ) για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας

v.tsirkas2 (2)Από:Γιώργος Γκόντζος–Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίση. Επιπλέον, τα εν λόγω προγράμματα αποσκοπούν στην επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας και στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με αριθμό δημόσιας πρόσκλησης 5/2015, εξαιτίας της μικρής διάρκειας της σύμβασης (μόλις πέντε μήνες) δεν δικαιούνται τη συνδρομή του ταμείου ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασής τους, γεγονός που θα τους στήριζε οικονομικά μέχρι την εύρεση νέας θέσης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί ο αρμόδιος Υπουργός, ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν το δικαίωμα συνδρομής του ταμείου ανεργίας, λόγω της πεντάμηνης διάρκειας των συμβάσεων.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of