Τρίτη , 15 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ερώτηση του βουλευτή Γ.Καραγιάννη (ΣΥΡΙΖΑ)για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ερώτηση του βουλευτή Γ.Καραγιάννη (ΣΥΡΙΖΑ)για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Το παλιό κτίριο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων επί της οδού Δομπόλη, σημείο αναφοράς για την πόλη, έχει εγκαταλειφθεί για δεκαετίες αναξιοποίητο. Με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε κουφάρι, που σήμερα ρημάζει λεηλατημένο, προκαλώντας θλίψη στη γιαννιώτικη κοινωνία. Η εικόνα του αποτελεί προσβολή για την πνευματική και πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων.

Το κτιριακό συγκρότημα, ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας καιθα μπορούσε αν μη τι άλλο, να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες στέγασης δημοσίων υπηρεσιών, με όφελος την εξοικονόμηση δαπανών ενοικίων σε μισθωμένα ιδιωτικά κτίρια.

Για τον λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε  ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.”

Δείτε Επίσης

Ενστάσεις από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τον χειρισμό του διαγωνισμού οδοφωτισμού της πόλης

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κάνει λόγο για «σιγή ιχθύος» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of