Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ερώτηση του Γ.Στύλιου στη βουλή:«Υποχρηματοδότηση,υποστελέχωση και ολιγωρία οδηγούν στην αποδόμηση των Δημόσιων ΙΕΚ»

Ερώτηση του Γ.Στύλιου στη βουλή:«Υποχρηματοδότηση,υποστελέχωση και ολιγωρία οδηγούν στην αποδόμηση των Δημόσιων ΙΕΚ»

stylios

Από :Γιώργος Γκόντζος

Ο Γιώργος Στύλιος,βουλευτής Άρτας της ΝΔ, με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, αναδεικνύει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια ΙΕΚ. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι σύμφωνα με  τον Κανονισμό Λειτουργίας, το διδακτικό έτος άρχεται την 1η Οκτωβρίου. «Βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου και τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη σε όλα τα ΙΕΚ. Το γεγονός αυτό είναι παράτυπο και έχει έντονα αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Ο κ.Γ. Στύλιος, αναφέρθηκε επιπλέον στο θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών:«Χρειάστηκαν επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου οι εκπαιδευτές να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν πέρυσι, χωρίς ακόμη και σήμερα να έχουν εξοφληθεί πλήρως».

 «Η πρόσφατη Υπουργική απόφαση, με την οποία  προβλέπεται ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΙΕΚ»,συνεχίζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίαςδημιουργεί εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων που κρίνονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά.Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν στην τυπική εκπαίδευση για να κάνουν μάθημα σε ανήλικους, αποκτούν προτεραιότητα στην μη τυπική εκπαίδευση  ακόμα και από αυτούς που έχουν πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτές ενηλίκων».

 Καταλήγοντας,   αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των Δημοσίων ΙΕΚ σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού και στη δραστική μείωση των μορίων των προσόντων των υποψήφιων εκπαιδευτών. «Για παράδειγμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, έστω και μια μέρα ανεργία ισοδυναμεί σε μόρια με διδακτική εμπειρία 4 ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ  έξι μήνες και μια μέρα ανεργία ισοδυναμούν με τα μόρια ενός διδακτορικού».

το video της ερώτησης είναι

httpssss://youtu.be/UfNT1qdgfoA

 

Τα Δημόσια ΙΕΚ, οφείλουν να παρέχουν στους σπουδαστές, υψηλού επιπέδου δωρεάν κατάρτιση σε ειδικότητες που να είναι συναφείς  με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, απαιτούνται λειτουργικές και στελεχωμένες δομές. Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση μνήμης για τη ναζιστική θηριωδία στη Μουσιωτίτσα

Tους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 25 Ιουλίου του 1943 στη Μαρτυρική ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of