Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΙΣΤΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΙΣΤΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ

IMG_20170601_110223 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τη δυνατότητα να καταστεί ένα διεθνές αεραθλητικό κέντρο έχει πλέον η πόλη των Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής  πίστας απογείωσης πάνω από του Λιγκιάδες η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανάπτυξη τέτοιων αθλημάτων και κυρίως του αλεξίπτωτου πλαγιάς (παρά πέντε) που είναι και πολύ διαδεδομένο.

Αυτό τόνισαν Γερμανοί αθλητές οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας προσκεκλημένοι από τοπικό Σωματείο που ασχολείται με τα εναέρια σπορ δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένοι τόσο από την ίδια την πίστα όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη.

Αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα, όπως εξήγησαν, αφού αντίστοιχες υποδομές σε άλλες χώρες βρίσκονται πολύ μακριά από τον αστικό ιστό με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυσκολία μετακινήσεων, διαμονής κτλ.

Παράλληλα, το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και πάνω από τη λίμνη είναι εξίσου σημαντικό καθώς σχολές από όλον τον κόσμο αναζητούν τέτοιες συνθήκες για να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια τους μαθητές τους.

Επίσης, η ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, καγιάκ, θαλάσσια αθλήματα, ορειβασία κ.α. δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό.

Ο Γερμανός εκπαιδευτής Κλάους Ντόζερ δήλωσε ενθουσιασμένος από την πίστα η οποία όπως τόνισε δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτές που βρίσκονται σε άλλες χώρες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο μαγευτικό, όπως το χαρακτήρισε, τοπίο.

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και είναι σίγουρο ότι θα έρθουμε ξανά. Η απογείωση είναι παρά πολύ καλή, ο χώρος και η θέα είναι μαγευτικά και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλές και καλές πτήσεις», είπε.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Αθλητισμού Παντελής Κολόκας μίλησε για δικαίωση  μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2009 υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε την προοπτική το πίστεψε και συνέβαλε τα μέγιστα. Να ευχαριστώ ακόμα τους αντιδημάρχους Γιάννη Λιόντο και Ελένη Βασιλείου, για τη δουλειά που έκαναν κι εκείνοι από τον τομέα τους και φυσικά τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη που βοήθησε κι εκείνος για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ο Σταύρος Κωστούλας εκπαιδευτής αλεξίπτωτου πλαγιάς με δηλώσεις του σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ ιδιαίτερη για όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα καθώς στόχος της φιλοξενίας της αποστολής από τη Γερμανία είναι η γνωριμία των μελών της με την πίστα και την περιοχή γενικότερα με σκοπό να την προβάλουν με τη σειρά τους και σε άλλα σωματεία προκειμένου να την εντάξουν στο καλεντάρι τους.

«Είναι ένας χώρος κατάλληλος όχι μόνο για αεραθλητισμό αλλά και για εκπαίδευση. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ιωαννιτών και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα γιατί από την αρχή πίστεψε σε αυτό που κάνουμε και μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις», είπε ο κ. Κωστούλας και πρόσθεσε: «Η επένδυση αυτή για την περιοχή μας έχει μέλλον και πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης και αεραθλητής, Γιώργος Μαρκούλας από τη μεριά του ανέδειξε μια ακόμη προοπτική η οποία έχει να κάνει με τη διοργάνωση πρωταθλημάτων από ξένες χώρες στην πόλη μας.

Όπως εξήγησε είναι σύνηθες χώρες με κακές κλιματολογικές συνθήκες να διεξάγουν τα πρωταθλήματά τους στο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε άλλα κράτη όπου ο καιρός είναι ευνοϊκός.

«Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την περιοχή μας γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες όπου το άθλημα αυτό είναι ήδη διαδεδομένο. Υπάρχουν χώρες όπου λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να διοργανώσουν πρωταθλήματα και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις εκτός συνόρων. Σκοπός μας είναι στο άμεσο μέλλον να κάνουμε προτάσεις σε ξένες ομοσπονδίες ώστε να διοργανώσουν εδώ τα πρωταθλήματά τους», επισήμανε.

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments