Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» την Κυριακή 14 στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» την Κυριακή 14 στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

filipiada

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της Σχολικής Κοινότητας για την ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ.στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας για την ημερίδα με τίτλο: “Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Την ημερίδα  διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ .

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου προϊστάμενος του τμήματος ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα εξαρτήσεων των νέων όπως είναι το διαδίκτυο, το κάπνισμα, ο τζόγος και τα ναρκωτικά, ενώ στη συνέχεια θα δεχτεί ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε σχετική δήλωση σημειώνει: «Το ισχυρότερο εφόδιο ενάντια σε κάθε μορφή εξαρτήσεων είναι η γνώση. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας, να δίνουμε καθημερινά, και όλοι μαζί, τη μάχη για την αποφυγή κάθε δυσάρεστης κατάστασης, τόσο για τα ίδια, όσο και για τους γονείς τους.

Σε μία  εποχή αβεβαιότητας και μειωμένης ελπίδας κατά την οποία οι νέοι  αποτελούν -όπως πάντα- τον πιο ευάλωτο στόχο,ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως η ημερίδα της Κυριακής,να φέρει στο επίκεντρο αυτά ταζητήματα και να παρέχει στους γονείς την καλύτερη δυνατή ενημέρωση.  Θέλω να καλέσω όλους τους γονείς και κηδεμόνες του Δήμου μας αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ενημερωτική ημερίδα.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕΘΕΑ για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
Εξάλλου την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σχολική εκδήλωση στην Πλατεία Παπανδρέου (Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας) με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Χορωδίας Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας (ώρα 8.00 μ.μ. -χώρος θεατράκι).

Το πρόγραμμα των αμέσως επόμενων ημερών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015», έχει ως εξής:

Παρασκευή 19 Ιουνίου: Συναυλία στην Κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας με την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Γερμανίας.

Κυριακή 21 Ιουνίου:  Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων ενορίας Αγίου Βησαρίωνα, τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Φιλιππιάδαςκαι τους KrotalArta (Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. στο θεατράκι, με διοργανωτήτον Δήμο Ζηρού).

Δευτέρα 22 Ιουνίου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (ώρα 9.00 μ.μ) με διοργανωτήτον Δήμο Ζηρού και τη συμμετοχή της αδελφότητας  Ανωγειατών.

Τρίτη 23 Ιουνίου: Φιλιππιάδα: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (Διοργανωτής Δήμος Ζηρού,  με τη συμμετοχή του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου  Νέας Κερασούντας , του Συλλόγου ΣυρακιωτώνΦιλιππιάδας, του Φιλολογομορφωτικού  Συλλόγου Φιλιππιάδας, του Πολιτιστικού συλλόγου Κερασώναςκαι του εξωραϊστικού εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Παλιάς Φιλιππιάδας).

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments