Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων στο Προεδρικό Μέγαρο

Την 18/4/2019, πενταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης  Μοντελιστών Ιωαννίνων (ΕΜΙ) είχε την τιμή να γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο, από την αυτού εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, μετά από σχετικό μας αίτημα.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να επιδώσουμε στον κύριο Πρόεδρο μοντέλο υπό κλίμακα, του πρώτου παγκοσμίως επετειακού άρματος μάχης, τύπου LEOPARD 1A5. Το άρμα μάχης αυτό διακόσμησε ο σύλλογος μας, με την έγκριση του ΓΕΣ, σε συνεργασία και υλικοτεχνική υποστήριξη της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 8ης ΕΑΝ, με αφορμή τον εορτασμό των 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης μας την 21η Φεβρουαρίου 2018. Το άρμα εκτίθετο στο κοινό σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου και ο κύριος Πρόεδρος το επισκέφθηκε, επέβη επί αυτού, και το επιθεώρησε.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, έγινε εκτενής παρουσίαση των δραστηριοτήτων και του έργου που επιτελεί στην τοπική μας κοινωνία ο σύλλογός μας, γενικότερα θέματα, σχετικά με τον μοντελισμό, καθώς επίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ο κύριος Πρόεδρος επέδειξε έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα θέματα που του παρουσιάστηκαν.

Το μοντέλο υπό κλίμακα, ύστερα από προτροπή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα κοσμεί  πλέον το μουσειακό χώρο στο ιδιαίτερο γραφείο του.

Η συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση εκ μέρους του συλλόγου μας, να επισκεφθεί ο κύριος Πρόεδρος την ετήσια  έκθεση του συλλόγου μας, που θα φιλοξενηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο “Δ. Χατζής” το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου 2019. Ο κύριος Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και υποσχέθηκε να την εξετάσει.

Η ΕΜΙ, εναι ο αρχαιότερος ελληνικός σύλλογος μοντελισμού και δραστηριοποιείται στον χώρο του μοντελισμού στην πόλη μας, προσφέροντας αδιάλειπτα εδώ και 27 έτη τις υπηρεσίες της στην τοπική κοινωνία. Σκοπός μας είναι η διάδοση όλων των μορφών μοντελισμού, μέσα από εκθέσεις, σεμινάρια και αφιερώματα-εκδηλώσεις, προσφέροντας μια εναλλακτική των τετριμμένων, δημιουργική και ωφέλιμη δραστηριότητα ιδίως στην νεολαία της πόλης μας.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο.Σαπολάγιεβα(Ομογενής από Μαριούπολη)- Η χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ , συμβολική και ουσιαστική -Βαρβαρικές πρακτικές των Ρώσων.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Την συμβολική αλλά και την ουσιαστική σημασία  για την Ουκρανία και  τον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments