Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα Νέα Εποχή”: Κατσικάς: Προτάσεις, διάλογος και μια δυνατή ομάδα υποψηφίων

“Γιάννενα Νέα Εποχή”: Κατσικάς: Προτάσεις, διάλογος και μια δυνατή ομάδα υποψηφίων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Στον Κατσικά, μια από τις πιο «ζωντανές» Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ, όπου μίλησε στους κατοίκους της περιοχής, στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας.

Ο κ. Ελισάφ κατέθεσε τις προτάσεις της «Νέας Εποχής», άκουσε τα προβλήματά τους και συνομίλησε μαζί τους για την εξεύρεση λύσεων.

Αφού παρουσίασε την ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη παράταξη, την οποία όπως είπε, ανέμεναν οι πολίτες, ως μια διαφορετική προσπάθεια με ρεαλιστικές προτάσεις και χωρίς εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα και βουλευτικά γραφεία, ανέλυσε τις θέσεις της Νέας Εποχής για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων.

Προτεραιότητες αποτελούν η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανάγκη επιτόπιας επίλυσης προβλημάτων ώστε οι κάτοικοι να μην είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στο κεντρικό δημαρχείο.

«Ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συμβουλίων είναι σημαντικός, καθώς θα κληθούν να καταγράφουν τα προβλήματα και να βρίσκουν λύση. Για το σκοπό αυτό, τα τοπικά συμβούλια, θα διαχειρίζονται την πάγια προκαταβολή», όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κατσικάς και των οποίων είναι γνώστης, μετά από συναντήσεις και διαβούλευση με τους κατοίκους, ο κ. Ελισάφ επικεντρώθηκε στα εξής:

  • Ελλιπής φωτισμός, κυρίως στο δρόμο Κατσικάς – Κουτσελιού, όπου λειτουργεί και το hot spot με τους πρόσφυγες. Κατά τις βραδινές ώρες, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο.
  • Ασφάλεια. Ειδικά στον Κατσικά και το Πέραμα, οι κάτοικοι ζητούν την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι για το οποίο έχε δεσμευθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ελισάφ και κλιμάκιο της παράταξης.
  • Αθλητικό Κέντρο Κατσικάς. Δέσμευση της παράταξης, αποτελεί η μετατροπή του ποδοσφαιρικού γηπέδου σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.
  • Εξωραϊσμός της κεντρικής πλατείας που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων.
  • Εκσυγχρονισμός και αδειοδότηση της παιδικής χαράς.
  • Σχολικές υποδομές. Ενδεχομένως να απαιτείται μια νέα σχολική μονάδα, λόγω των αυξημένων αναγκών της περιοχής.
  • Πνευματικό Κέντρο. Είναι αναγκαία η βελτίωση και η αξιοποίηση του σημερινού κτιρίου, ώστε να μετατραπεί σε έναν πολιτιστικό πολυχώρο, ενταγμένο στις πολιτιστικές υποδομές του δήμου.
  • Νεκροταφεία. Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί συνολικά το Δήμο. Κρίνεται αναγκαία η εξεύρεση νέων χώρων.
  • Ασφαλτοστρώσεις, σημάνσεις
  • Οδοποιία
  • Καθαριότητα
  • Δεντροφύτευση

Τον κ. Ελισάφ προλόγισε ο πρώην Δήμαρχος Παμβώτιδας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος σημείωσε ότι η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» δε δίνει υποσχέσεις, αλλά καταθέτει στοχευμένες προτάσεις.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στους κατοίκους του Κατσικά, ο κ. Ελισάφ παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της Κοινότητας.

Υποψήφιοι είναι:

ΑΡΑΠΙΣΟΝΟΓΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΒΙΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ ΡΟΥΜΒΙΝΗ

ΛΙΣΓΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΡΟΦΤΣΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΣΟΚΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments