Τρίτη , 17 Σεπτέμβριος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για τις κεραίες κινητής

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για τις κεραίες κινητής

Σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αναφέρει τα εξής:

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει σήμερα από την δημοτική αρχή για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές του δήμου και ιδιαίτερα κοντά σε σχολεία της πόλης μας.
Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μαθητών, δασκάλων και γονέων για την απομάκρυνσή τους, εντούτοις ο δήμος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Στο παρελθόν γι’ αυτό το σκοπό έχουν γίνει έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.
Γνωστές είναι οι καταγγελίες γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λακκωμάτων όταν διαπιστώθηκε ότι ακριβώς δίπλα από το σχολείο, εφαπτόμενη, λειτουργεί κεραία κινητής τηλεφωνίας. Γνωστή είναι η επιστολή του δημοτικού συμβούλου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Ν. Τσόλη, την οποία απέστειλε στο δήμαρχο κ. Θ. Μπέγκα, στην οποία, απάντηση με συγκεκριμένες ενέργειες δεν έλαβε ποτέ.
Να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί να εισηγηθεί στην ΚΕΔΕ, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου γίνεται η τοποθέτηση κεραιών τηλεφωνίας. Μέχρι αυτή την στιγμή, κι ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, καμία πληροφόρηση δεν έχει δοθεί προς τους κατοίκους οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες τις ακτινοβολίας.

Δείτε Επίσης

Β.Κοσμάς-Είχαν ψηφίσει για τον διαγωνισμό και παρατάξεις που συμπράττουν σήμερα με την δημοτική αρχή

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-Στην επισήμανση πως ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED είχε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of