Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Δ.Μπαρέκα παρουσιάζει το εγχείρημα της Ομάδας Διαφορετικότητας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η Δ.Μπαρέκα παρουσιάζει το εγχείρημα της Ομάδας Διαφορετικότητας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Το εγχείρημα της Ομάδας Διαφορετικότητας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με  αφορμή  το τριήμερο εκδηλώσεων από  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου,  με θέμα «Τέχνη & Αναπηρία»,παρουσίασε η Δώρα Μπαρέκα (Κοινωνική Επιστήμονας (BSc), Χοροθεραπεύτρια (ΜΑ), μέλος της Ισπανικής ΄Ενωσης Χοροθεραπευτών και εμψυχώτρια της Ομάδας Διαφορετικότητας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων), σε συνέντευξή της (Ηχητικό ΕΔΩ), στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Ιδρύοντας ήδη από τον Νοέμβριο του 2018 τη δική του Ομάδα Διαφορετικότητας με νέους και νέες με και χωρίς αναπηρία, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων απέδειξε έμπρακτα πως αποτελεί έναν καλλιτεχνικό φορέα που φιλοδοξεί να προσφέρει σε άτομα με και χωρίς αναπηρία τη δυνατότητα να εμπλακούν και να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη του θεάτρου.

Η Ομάδα Διαφορετικότητας είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε  από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων Ελένη Δημοπούλου σε συνεργασία με την Χοροθεραπεύτρια Μπαρέκα Δώρα , με εθελοντές και έφηβους καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία.

Στο τριήμερο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με θέμα την «Τέχνη και την Αναπηρία»  παρουσιάζεται η   πορεία και  εξέλιξη της ομάδας τον τελευταίο χρόνο.

Η  Δώρα Μπαρέκα σημείωσε: «Θα παρακολουθήσουμε πως μέσω του χορού, του θεάτρου, της μουσικής, του αυτοσχεδιασμού, της κίνησης και του δημιουργικού διαλόγου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους μέσω της τέχνης. Τέλος, θα απολαύσουμε μια σύνθεση της δουλειά της Ομάδας Διαφορετικότητας που αποτυπώθηκε σε μια χορογραφία 10’, σε βίντεο που προσέφερε ο Κωστής Εμμανουηλίδης.»

Περισσότερα για το τριήμερο ΕΔΩ

 

 

Δείτε Επίσης

Δήλωση / Απάντηση στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η γιαννιώτικη κοινωνία με εξέλεξε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments