Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Μ. Τζούφη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, τη Σύνοδο Πρυτάνεων και το μέλλον των πανεπιστημίων

Η Μ. Τζούφη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, τη Σύνοδο Πρυτάνεων και το μέλλον των πανεπιστημίων

«Η συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα αναγκαίο και ιστορικό βήμα, καθώς απέναντί μας υπάρχει μια σκληρή, νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει το κομματικό κράτος της Δεξιάς. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν, πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με τον Χάρη Δάφλο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η είσοδος των νέων μελών πρέπει να γίνει με σεβασμό προς τις αξίες και τις παραδόσεις της Αριστεράς. Τα νέα μέλη είναι καλοδεχούμενα σε μια διαδικασία συζήτησης που θα είναι διαρκής και θα εμπεριέχει στοιχεία αυτοκριτικής, ώστε η νέα πολιτική διακήρυξη που θα προκύψει να αποτελέσει το οδηγό σημείο για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα και να απευθυνθούμε στην κοινωνία».

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενη για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος Μετάφρασης & Διερμηνείας (Ηγουμενίτσα), ανέφερε πως «το υπουργείο Παιδείας ασκεί διαρκώς πιέσεις στα πανεπιστήμια. Η σύνδεση της χρηματοδότησής τους με την αξιολόγηση και η πρόσφατη απόφαση αναστολής των 37 νέων τμημάτων είναι ενδεικτική για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων. Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις των πανεπιστημιακών οργάνων, οι οποίες με τη σειρά τους κρίνονται από την κοινωνία».

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη 92η Σύνοδο Πρυτάνεων, όπου ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης έθιξε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, την ασθενική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και τα πανεπιστήμια, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, την ανταποδοτική χρηματοδότηση και την κομματικοποίηση της ΑΔΙΠ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments