Παρασκευή , 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Η Πρωτοβουλία Ιωαννίνων ενάντια στον φράχτη του Έβρου διοργανώνει σε δημόσια συζήτηση με θέμα: « To προσφυγικό ζήτημα, η Ευρώπη-Φρούριο και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Η Πρωτοβουλία Ιωαννίνων ενάντια στον φράχτη του Έβρου διοργανώνει σε δημόσια συζήτηση με θέμα: « To προσφυγικό ζήτημα, η Ευρώπη-Φρούριο και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

12314088_849078161877501_5659877785888020254_n (1)Από:Γιώργος Γκόντζος

Η Πρωτοβουλία Ιωαννίνων ενάντια στον φράχτη του Έβρου διοργανώνει σε δημόσια συζήτηση με θέμα: « To προσφυγικό ζήτημα, η Ευρώπη-Φρούριο και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

 Ομιλητές: Γιώργος Τσιάκαλος, καθηγητής παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, Σωτήρης Σιαμανδούρας, διδάκτωρ πολιτικής φιλοσοφίας.

 Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

 Παράλληλα καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διοργανώνεται την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην Περιφέρεια Ηπείρου (ημέρα δράσης και αλληλεγγύης).

 Πρόσφυγες και μετανάστες ψάχνοντας ζωή μακριά από την λαίλαπα του πολέμου, έρχονται αντιμέτωποι με μηχανισμούς θανάτου όπως ο φράχτης του Έβρου. Η κυβέρνηση και η Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή) κλείνει λοιπόν τα χερσαία σύνορα, οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στη θαλάσσια δίοδο σε ένα ταξίδι χωρίς αύριο στο Αιγαίο, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι οι περιφράξεις, όπως ο φράχτης στον Έβρο, ήρθαν για να μείνουν παντοτινά, δημιουργώντας μια κοινωνία αποκλεισμού, μια κοινωνία όπου η Εξουσία θα ορίζει τη ζωή και το θάνατο. Αυτές οι πολιτικές έρχονται ως συνέχεια της Ευρώπης-φρούριο που οικοδομείται μεθοδικά σχεδόν μια εικοσαετία και συνδέονται άμεσα με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την αμφισβήτηση του ίδιου του δικαιώματος στην ύπαρξη.

Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα κλειστά σύνορα.

Δε θα μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο.

· Ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
· Χαρτιά σε όλους – καμία απέλαση
· Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
· Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο
· Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον φράχτη και τα σύνορα

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Πρωτοβουλία ενάντια στον φράχτη του Έβρου

Δείτε Επίσης

Η Μ.Ντούσκου,μητέρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου , περιγράφει τις στιγμές που έβλεπαν την κούρσα του…”Να αντέξεις λίγο ακόμα, αγόρι μου”

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει και εμείς οι ίδιοι πως αισθανόμαστε.Αυτή είναι η ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of