Σάββατο , 8 Αυγούστου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Η σάτιρα του Έτορε Σκόλα , “Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί” ,την Κυριακή στην έναρξη του αφιερώματος στον Ιταλικό κιηματογράφο

Η σάτιρα του Έτορε Σκόλα , “Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί” ,την Κυριακή στην έναρξη του αφιερώματος στον Ιταλικό κιηματογράφο

poster_0Από:Γιώργος Γκόντζος–Η αριστουργηματική σάτιρα του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Έτορε Σκόλα : Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί προβάλλεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30, με ελεύθερη είσοδο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Ξεκινά έτσι ο κύκλος ο αφιερωμένος στον ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του κύκλου «Κυριακές στο Πανί» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Ιταλού Πρέσβη, ο οποίος όχι μόνο πρότεινε τη διοργάνωση του αφιερώματος αλλά επέλεξε και τη θεματική των ταινιών. Έτσι, εκτός από την πρώτη ταινία, όλες οι υπόλοιπες περιστρέφονται γύρω από την αντίσταση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ιταλία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Η ταινία Βίαιο, βρώμικοι και κακοί γυρίστηκε το 1983 και κέρδισε την ίδια χρονιά το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που στηλιτεύει την τυποκρατική ηθική έχοντας για αφετηρία ένα φαρσικό στοιχείο που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού : Μια πάμφτωχη οικογένεια που κατοικεί στον τενεκεδομαχαλά της Ρώμης πληροφορείται ότι ο αρχηγός της οικογενείας έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που αρνείται πεισματικά να τους δώσει. Αμίμητος στον ρόλο του πατέρα ο μεγάλος Νίνο Μανφρέντι.

 

Δείτε Επίσης

Η “Μουσική Κερασιά” συναντά τον μουσικό και συνθέτη Αλέξανδρο Ριζόπουλο με αφορμή το νέο εργαστήριο Ρυθμικής και Κρουστών στα Ιωάννινα.

Από: Εβίτα Θεοχάρη Αύριο Κυριακή (13.00 – 14:00) στην εκπομπή “Μουσική Κερασιά” θα ακούσουμε το 2ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of