Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Θωμάς Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννιτών-Παρακαταθήκη η εμπειρία που αποκομίσαμε και η δουλειά που έγινε

Θωμάς Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννιτών-Παρακαταθήκη η εμπειρία που αποκομίσαμε και η δουλειά που έγινε

mpegkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η βραχεία λίστα των πόλεων που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, για τη διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και τα Γιάννενα δεν περιλαμβάνονται σε αυτή.

Καλαμάτα, Ρόδος και Ελευσίνα είναι οι τρεις πόλεις που συνεχίζουν στην «κούρσα» της διεκδίκησης.

Η πρώτη δήλωση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, είναι η εξής:

«Για πρώτη φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, δώσαμε ενωμένοι μια μάχη, σε μια ευρωπαϊκή διαγωνιστική διαδικασία αυτού του βεληνεκούς.

Δεν πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν και το παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε και κυρίως η δουλειά που έγινε, δεν θα πάει χαμένη, γιατί αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η υποψηφιότητα «ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», συνένωσε στον κοινό στόχο τους Γιαννιώτες, τους Ηπειρώτες, τους ανθρώπους του  πνεύματος και του πολιτισμού, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας.

Συμπορευθήκαμε μαζί εκατοντάδες πολίτες-εθελοντές, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Ηπείρου, οι παρατάξεις του Δημοτικού μας συμβουλίου, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα συνεργασίας που αποτελεί κι αυτή οδηγό  για τη συνέχεια. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Το σημερινό αποτέλεσμα μας θλίβει αλλά δεν μας πτοεί. Έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με υψηλούς στόχους. Αυτούς  που ταιριάζουν στα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Συγχαίρουμε τις τρεις πόλεις που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια».

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα εκπαίδευσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πωγωνίου

Ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος/η ότι ο Δήμος Πωγωνίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of