Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κάλαντα σε όλες τις γλώσσες στο Δημαρχείο, από τους αλλοδαπούς φοιτητές του Πανεπιστημίου

Κάλαντα σε όλες τις γλώσσες στο Δημαρχείο, από τους αλλοδαπούς φοιτητές του Πανεπιστημίου

καλαντα ξένοι φοιτητέςΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Το «τρίγωνα κάλαντα» και στα … κινέζικα τραγούδησαν στο Δημαρχείο οι αλλοδαποί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών, για τις ευχές τους.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, υποδέχθηκε τον Πρύτανη, Γιώργο Καψάλη και τους υπεύθυνους του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που συνόδευαν τους ξένους φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.   Φοιτητές από χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erarmus, φοιτητές από όλο τον κόσμο που επιλέγουν τα προγράμματα διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, αλλά και ένα μεγάλος αριθμός κινέζων φοιτητών που μετέχει σε τριετές πρόγραμμα φοίτησης, κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρύτανης κ. Καψάλης- εξέφρασε εκ μέρους όλων – τη χαρά του «γιατί βρισκόμαστε στην ‘καρδιά’ της πόλης, το Δημαρχείο» και τόνισε πως «τα Γιάννενα το 2021 δεν θα είναι μόνο μια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά μια διαπολιτισμική πρωτεύουσα, γιατί εδώ ζούνε άνθρωποι από τόσο μακρινές και διαφορετικές χώρες».

Όπως είπε ο κ. Καψάλης οι επισκέψεις των ξένων φοιτητών θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές «γιατί θέλουμε οι ξένοι φοιτητές μας να γνωρίσουν την Ήπειρο και να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό της στις χώρες τους».

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (ο Δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα) , αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της περιοχής που «φιλοξενεί» τους νέους απ’ όλο τον κόσμο.

«Η Ήπειρος είναι μια περιοχή με μακραίωνη ιστορία, όπου συναντώνται διάφοροι πολιτισμοί, λαοί και θρησκείες. Είναι μια περιοχή ανοιχτή στους ανθρώπους, ανοιχτή στον κόσμο και σας καλωσορίζουμε με την καρδιά μας», είπε ο κ. Παπαδιώτης.

Σημείωσε δε πως είναι σημαντικό το ότι η παρουσία των νέων φοιτητών στην περιοχή μας, δημιουργεί μια αμφίδρομη σχέση, όπου «θα πάρετε και θα δώσετε στον πολιτισμό μας».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατέληξε αναφερόμενος στο σπουδαίο ρόλο του πανεπιστημίου «που έχει δώσει πολλά στην πόλη μας», γι’ αυτό και – όπως είπε- υπάρχει στενή σχέση συνεργασίας Δήμου και Πανεπιστημίου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές να τραγουδούν συμβολικά, χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε αγγλικά, ελληνικά και κινέζικα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments