Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Αποσυμφορίζονται από τις φορτοεκφορτώσεις οι πεζόδρομοι

Αποσυμφορίζονται από τις φορτοεκφορτώσεις οι πεζόδρομοι

ΜΕΤΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Νέα δεδομένα ισχύουν πλέον για τις φορτοεκφορτώσεις εντός των πεζοδρόμων της πόλης των Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να υπάρξει αποσυμφόρηση και πιο εύρυθμη λειτουργία σε αυτούς.

Έτσι απαγορεύεται πλέον η είσοδος οχημάτων φορτοεκφόρτωσης μέσα στους πεζόδρομους (πλην ειδικών εξαιρέσεων, όπως π.χ. περιπτώσεις μετακομίσεων) και δημιουργούνται ειδικές θέσεις στάθμευσης αυτών των οχημάτων, όπως  και μοτοποδηλάτων , σε επιλεγμένα σημεία γύρω από τους πεζόδρομους.

Επίσης η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων εντός του δακτυλίου της πόλης θα επιτρέπεται πλέον αυστηρά μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι και  από την ώρα αυτή και μετά, απαγορεύεται η κυκλοφορία τους.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη – εκ του νόμου – διαδικασία. Δηλαδή υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου -στην οποία συμμετέχει και ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων- η εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και στη συνέχεια το θέμα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας και υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

 

Επιλεγμένες θέσεις για φορτοεκφόρτωση

«Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Τροχαία, ευελπιστεί να υπάρξει μια κυκλοφοριακή «ανάσα» στην πόλη, αφενός ρυθμίζοντας με συγκεκριμένες αποφάσεις τη διαδικασία των φορτοεκφορτώσεων και αφετέρου δημιουργώντας πολλές θέσεις στάθμευσης για τα μοτοποδήλατα», όπως τόνισε ο κ. Γκόλας.

Συγκεκριμένα δημιουργούνται ειδικές θέσεις στάθμευσης μοτοποδηλάτων και φορτοταξί γύρω από τους πεζοδρόμους και εκεί πλέον γίνεται η διαδικασία φορτοεκφόρτωσης, ενώ απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων φορτοεκφόρτωσης  εντός των πεζοδρόμων. Αυτές το διάστημα  τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών προχωρούν στο χρωματισμό και την ειδική σήμανση των θέσεων αυτών, ώστε να είναι ευδιάκριτες.

Οι θέσεις αυτές είναι:

 

Α) Θέσεις στάθμευσης για φορτοταξί και μοτοποδήλατα:

  1. Στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα και Μελανίδη
  2. Στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα και Γρηγορίου Σακκά
  3. Στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Χαριλάου Τρικούπη (επί της 28ης Οκτωβρίου)
  4. Στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Βλαχλείδη
  5. Στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μουλαϊμίδου

 

Β) Θέσεις στάθμευσης μόνο για φορτοταξί

  1. Στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Μιχαήλ Αγγέλου
  2. Στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Οπλαρχηγού Πουτέτση
  3. Στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου
  4. Στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ζυγομάλλη

 

Γ) Θέσεις στάθμευσης μόνο για μοτοποδήλατα

  1. Ειδική θέση στην Πλατεία Μαβίλη
  2. Επί της οδού Δωδώνης στη συμβολή της με την 28ης Οκτωβρίου
  3. Στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη με Οπλαρχηγού Πουτέτση.

 

Επαναλαμβάνουμε πως στην απαγόρευση των φορτοεκφορτώσεων στους πεζοδρόμους υπάρχουν  εξαιρέσεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως π.χ. οι περιπτώσεις μετακομίσεων και βέβαια με την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από την Τροχαία Ιωαννίνων.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments