Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Καλοκαιρινές δράσεις “Ταξιδεύω με τη Ζωσιμαία!”

Καλοκαιρινές δράσεις “Ταξιδεύω με τη Ζωσιμαία!”

Ταξιδεύω με τη Ζωσιμαία!
24 Ιουνίου ως 26 Ιουλίου
Καλοκαιρινές δημιουργικές δράσεις
Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι τους μικρούς της φίλους να συμμετάσχουν
στις καλοκαιρινές της δράσεις με θέμα ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε περιοχές της Ελλάδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία τους, τον τοπικό πολιτισμό τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Λαϊκοί μύθοι, θρύλοι, παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια θα μας βοηθήσουν να εξερευνήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα πέντε (5) γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και συγκεκριμένα τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Μέσα σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό περιβάλλον, με πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα θα μεταφερθούμε σε αυτές τις περιοχές, γνωρίζοντάς τες καλύτερα, θα μάθουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τις καθιστούν σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνέχειας.
Οι καλοκαιρινές δράσεις θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 24 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου.
Απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2651 0 72863 και 2651 0 83446.
Οι καλοκαιρινές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά που θα είναι μαθητές της Α’ Δημοτικού από το Σεπτέμβριο του 2019, έως παιδιά που θα είναι μαθητές της Δ’ Δημοτικού το Σεπτέμβριο του 2019.
Αριθμός περιορισμένος. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:30 μ.μ., στα γραφεία της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Αιτήσεις έως και Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 (ώρα 12:00)

Δείτε Επίσης

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία της Σκλίβανης το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments