Παρασκευή , 28 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κατάθεση Σμπώκου για τους «νονούς των φυλακών»

Κατάθεση Σμπώκου για τους «νονούς των φυλακών»

Ο κατάδικος για την υπόθεση παράνομων αμοιβών από τα εξοπλιστικά κλήθηκε από τους ανακριτές

diki650_140514

Τον καταδικασμένο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο καλούν σε κατάθεση οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την δικογραφία για το κύκλωμα «νονών των φυλακών».

Οι ανακριτές Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρης Φούκας κάλεσαν σε κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη τον κ. Σμπώκο, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δώσει όσα στοιχεία γνωρίζει για βομβιστικές επιθέσεις σε μαγαζί της αδελφής του.

Σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν στην διάθεση τους οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι εν λόγω εκρήξεις στο μαγαζί, στα Βόρεια προάστια, που διατηρεί η αδελφή του φέρονται να σχετίζονται με την δράση του κυκλώματος των «νονών των φυλακών».

Ωστόσο ο ίδιος ο εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, που θα επανέλθει στο γραφείο των ανακριτών την Τετάρτη για να συνεχίσει την επί τρεις ημέρες απολογία που δίνει, αρνείται κάθε σχέση με τις συγκεκριμένες εκρήξεις σε βάρος της αδελφής του κ. Σμπώκου.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να έχει υποστηρίξει ενώπιον των ανακριτών ότι με μέρος των χρημάτων της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου – τα οποία τον είχε βοηθήσει να «ξεπλύνει» η εξαδέλφη του, «κατήγορος» του πλέον – είχε σκοπό να αγοράσει γνωστή αλυσίδα φούρνων. Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο Βλαστός, η εν λόγω εξαδέλφη -κατηγορούμενη και αυτή στην υπόθεση που έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας – με την βοήθεια του συζύγου της «έβγαλαν» τα χρήματα στο εξωτερικό με καράβι και ακολούθως τα επέστρεφαν με την μορφή εμβασμάτων. Πλην όμως, κατά τον βαρυποινίτη, η συγγενής του «έφαγε» τα χρήματα, τα οποία ο Βλαστός τα προσδιορίζει στο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο βαρυποινίτης που, κατά την δικογραφία, εκβίαζε μεταξύ άλλων και κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα της ΣΤ Πτέρυγας των φυλακών ή «πτέρυγας VIP», όπως και τον κ. Σμπώκο, φαίνεται να αρνείται αυτήν την εκδοχή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους ανακριτές για στους κρατούμενους της VIP φέρεται να είπε πως «αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε φαγητό από την φυλακή».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments