Τετάρτη , 15 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Καταρρέουν τα αναχώματα που συγκρατούν τον Στρυμόνα

Καταρρέουν τα αναχώματα που συγκρατούν τον Στρυμόνα

Χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για την  υποστήριξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων

plimires

Τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα έσπασαν και το ανάχωμα στο Ψυχικό στη θέση Σαραντάρι, ανοίγοντας και άλλες πληγές στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, που πλέον παραμένει ανοχύρωτος μετά και την κατάρρευση του αναχώματος στο Πεθελινό.

Την ίδια ώρα έσπασε και το ανάχωμα στο Πατρίκι του δήμου Βισαλτίας, ενώ τους τεράστιους όγκους νερών, που εισέρχονται στην Ελλάδα από το βουλγαρικό έδαφος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει και το ανάχωμα του Αχινού, το οποίο είναι σπασμένο πλέον σε δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα βουλευτές του νομού Σερρών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την οικονομική υποστήριξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

«Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Όταν οι συνθήκες το καλούν πρέπει να δίνονται κάποια χρήματα», δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Νωρίτερα, σε άλλη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις ζημιές που υπέστησαν, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, δήλωσε ότι «ο κ. Αποστόλου δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τις αποζημιώσεις και κυρίως των αγροτών που δεν πρόλαβαν να σπείρουν και δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».

Να σημειωθεί, ότι πριν από μερικές ημέρες ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την υπογραφή και ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης , από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ύψους 3.700.000 ευρώ.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments