Τρίτη , 15 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής:ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής:ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

kke

Πολιτική συγκέντρωση μπροστά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πραγματοποίησαν χθες το βράδυ (Πέμπτη 2/7) οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστά στο Δημαρχείο. Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Ο ομιλητής κάλεσε το λαό «να αξιοποιήσει το επικείμενο δημοψήφισμα για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές παντού λέμε:

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Αυτό είναι το γνήσιο εργατικό λαϊκό ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι :

«Να δούμε και τι γίνεται αυτές τις μέρες με τις τράπεζες που οι βιομήχανοι ανοικτά ή σιωπηρά έχουν αναστείλει τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων, προχωρούν σε απολύσεις, αναγκαστικές άδειες, αυτόματες μειώσεις μισθών για να μην πέσουν έξω τα κέρδη τους ενώ η απληρωσιά πάει σύννεφο σε γενικευμένο κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αυτές τις μέρες κι από αυτό το βήμα θέλουμε να καταγγείλουμε την οργανωμένη επιχείρηση από την εργοδοσία να βρει ευκαιρία από αυτές τις εξελίξεις για να εντείνει την εκμετάλλευση, να μειώσει κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Οι βιομήχανοι και οι εργάτες δεν είναι μια οικογένεια όπως ακούγεται και πάλι τις τελευταίες ώρες. Όπως δεν μοιράστηκαν τα κέρδη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια τους εργάτες το λέμε καθαρά και τώρα οι καπιταλιστές ακόμα και με κλειστές τις τράπεζες δυνατότητες και παράθυρα έχουν και βρίσκουν και νέα για να ελιχθούν και με άλλους τρόπους να κερδοφορήσουν, ορισμένοι ακόμα και να βγάλουν τα σπασμένα διπλά και τρίδιπλα».

 

Δείτε Επίσης

Αντίθετος στην ανάθεση αποκομιδής απορριμάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών στην EnAct ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Για «φάμπρικα ιδιωτικοποιήσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο» κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of