Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κώστας Τασούλας(ΝΔ): Συριζαϊκά «χαμπέρια»  και όχι έργα οι υποσχέσεις Τσίπρα για τον άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

Κώστας Τασούλας(ΝΔ): Συριζαϊκά «χαμπέρια»  και όχι έργα οι υποσχέσεις Τσίπρα για τον άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε δήλωσή του βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας για το θέμα του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Κακαβιάς, αναφέρει:

“Στις 24 Οκτωβρίου 2017 μιλώντας ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας στα Ιωάννινα στο «Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου» (!) είπε για τον άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς ότι «μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

Σήμερα, 7 ολόκληρους μήνες μετά, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντώντας σε Αναφορά μου, με την οποία διεβίβασα τεκμηριωμένο σχετικό αίτημα του Δημάρχου Ζίτσας προς την Κυβέρνηση μας ενημερώνει ότι το σημαντικό αυτό έργο περιλαμβάνεται απλώς σε πρόταση των Ελληνικών Αρχών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση της χάραξης του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου «ORIENT EAST-MED» που ξεκινά από την Γερμανία και καταλήγει στην Ελλάδα και εντάσσεται στον Μηχανισμό (Χρηματοδοτική Διευκόλυνση) «Συνδέοντας την Ευρώπη»         ( «Connecting Europe Facility (CEF)» ).

Το έργο συνεπώς δεν μπήκε σε τροχιά υλοποίησης όπως διαβεβαίωνε, ψευδόμενος πάλι, ο κ.Τσίπρας.  Γιατί απλούστατα λιμνάζει μαζί με άλλες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προωθηθεί για έγκριση στον μόνο πρόσφορο ευρωπαϊκό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», που καλύπτει, μεταξύ άλλων, «ελλείποντες κρίκους» σε μεγάλα οδικά δίκτυα, ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει ώριμη μελέτη και εξασφάλιση μέρους της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Για να μπει συνεπώς το έργο σε τροχιά υλοποίησης πρέπει η Κυβέρνηση να αφήσει «για πρώτη φορά» τα λόγια και να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ηπείρου που πρώτη και εγκαίρως υπέβαλε την πρόταση για υπαγωγή του έργου στον μηχανισμό CEF, ώστε να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει οικονομικά μέρος του σχεδίου.  Μόνο τότε μπορούμε να πετύχουμε την πλήρη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 340 εκ. ευρώ.  Όλα τα άλλα είναι συριζαϊκά χαμπέρια!

Στην ίδια απάντηση η Κυβέρνηση μας πληροφορεί ότι το έργο αυτό που κατά τον κ.Τσίπρα έχει μπεί σε τροχιά υλοποίησης, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ούτε από τις Δημόσιες Επενδύσεις αλλά και ούτε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments