Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ. Τασούλας (ΝΔ): ”Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει”

Κ. Τασούλας (ΝΔ): ”Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει”

images

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Πέραν της γενικότερης υποβάθμισης του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο, τους τελευταίους μήνες οι προκλήσεις που δεχόμαστε από γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα χωρίς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο.

Έτσι, έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής – επιθετικής μορφής.

Πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είχαμε σε εκδήλωση στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ Α. Μιλόσοσκι μίλησε σε απόδημους συμπατριώτες του έχοντας ως φόντο στο βήμα το χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο!

Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε «κατανοητούς» εσωτερικούς λόγους.

Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!

Τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.

Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών. Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!»

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of