Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

images (1)

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, σε ερώτηση της Μερόπης Τζούφη για τα προβλήματα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Γραπτή απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Πανούσης σε ερώτηση που κατέθεσαν μετά από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, βουλευτού Ιωαννίνων, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης.

Στην απάντηση του ο Υπουργός ενημερώνει ότι ήδη έχει δοθεί διαταγή για καταγραφή των υφιστάμενων υπηρεσιακών και λοιπών δυσλειτουργιών και προβλημάτων και δεσμεύεται να εξετάσει τα θέματα ομογενοποίησης και χωροταξικής αναδιάταξης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και των προσλήψεων με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι απότις 30 Μάρτη 2015 έχει συσταθεί επιτροπή Πρόσληψης για την κάλυψη των κενών θέσεων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τον πίνακα επιλαχόντων και ότι δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής από την κείμενη νομοθεσία η κάλυψη των κενών θέσεων του μόνιμου προσωπικού από τον πίνακα επιλαχόντων.

Για το θέμα των αδειών ανατροφής και τέκνου δήλωσε ότι ισχύουν και τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι διατάξεις που ισχύουν για το προσωπικό του Πυροσβεστικού σώματος, με τους περιορισμούς βέβαια που πηγάζουν από τη σχέση εργασίας τους.

Για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης, της εργασίας τις νυκτερινές ώρες και της εργασίας τις Κυριακές ο κ. Πανούσης υπενθύμισε την Υ.Α. 21627 οικ. Φ. 108.3, με την οποία ρυθμίζεται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών και την αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, που παραβιάζουν σοβαρά εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments