Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μακεδονία: Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας -Κλειστά σχολεία και προβλήματα από τον παγετό και το χιόνι

Μακεδονία: Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας -Κλειστά σχολεία και προβλήματα από τον παγετό και το χιόνι

xionia5708053Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δε θα λειτουργήσουν σήμερα στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση άνοιξαν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου με υγρασία 60% και συννεφιά με βόρειο άνεμο 4 μποφόρ είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, αλλά και στις Σέρρες. Στο νομό Θεσσαλονίκης, που χιόνιζε πυκνά χθες το μεσημέρι, εξαιτίας του παγετού, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου), ενώ στο Κιλκίς, από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού.

Στους -6 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 54% – 58%, αίθριο καιρό και βόρειο – βορειοανατολικό άνεμο, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Κατερίνη, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Στην Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28ο χλμ., αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί, ότι σ’ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας – χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ., Βέροιας – Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από 8,1ο έως 43ο χλμ., Νάουσας – Χιονοδρομικού Τριών – Πέντε Πηγαδιών, από 10ο έως 17ο χλμ., Νάουσας – Ροδοχωρίου από 1ο έως 14ο χλμ. και Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από 10ο έως 17ο χλμ.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από 55ο έως 64ο χλμ. και Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 75ο έως 90ο χλμ., στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και Θεσσαλονίκης – Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στις επαρχιακές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στα οδικά δίκτυα Δάφνης – Καρυών και Καρυών – Αγ. Παύλου, στο Άγιο Όρος.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Πισοδερίου, Καϊμακτσαλάν, Τριών – Πέντε Πηγαδιών, Βασιλίτσας, Περτουλίου και Πηλίου. Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, τις πρωινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x