Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μεγάλη η αναγκαιότητα ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα

Μεγάλη η αναγκαιότητα ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα

artakaliΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– O  Δήμος Αρταίων υποστηρίζει την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά και ποικιλότροπα την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επαναφέρει ένα αίτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά την ανάγκη ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα.
Η περιοχή μας, που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική, πρέπει να αποκτήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, ενώ οι παραγωγοί θα πρέπει να μετουσιώσουν την επιστημονική γνώση σε πράξη, έτσι ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή θεωρεί επιβεβλημένη την δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα.
Η Άρτα έχει την τύχη να διαθέτει πολλές και καλές επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, πολλές μάλιστα με καθαρά εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ η ύπαρξη του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν εγγύηση για την παροχή της απαιτούμενης εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης.
Ο Δήμος Αρταίων θεωρεί δεδομένο και αναγκαίο όλοι οι φορείς της περιοχής μας να διεκδικήσουμε από κοινού την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα, καθώς  θα αναβαθμίσει την περιοχή μας με ό, τι και αν αυτό σημαίνει για τους αγρότες μας, την παραγωγή, αλλά και την τοπική οικονομία.
Το θέμα της ίδρυσης της Σχολής θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί, τόσο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και τον Υπουργό Παιδείας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments