Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ. Δαρδαμάνης- Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας ΝΟΔΕ Ιωαννίνων – Νέα Δημοκρατίας- Δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του υπουργού για τα “κατορθώματα” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κ. Δαρδαμάνης- Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας ΝΟΔΕ Ιωαννίνων – Νέα Δημοκρατίας- Δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του υπουργού για τα “κατορθώματα” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

neadimokratiaa.mediumΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε κείμενό του ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης- Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας ΝΟΔΕ Ιωαννίνων – Νέας Δημοκρατίας,για την επίσκεψη στα Γιάννινα του Αναπληρωτή ΥπουργούΑνάπτυξης και Οικονομίας αναφέρει:

“Με αφορμή τη συμπλήρωση διετίας από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, επισκέφτηκε την πόλη μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας κος Αλέξανδρος  Χαρίτσης. Πέρα από το να παρουσιάσει ένα πλασματικό και παντελώς ψευδές αφήγημα σε κομματική εορταστική εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα στο “Du Lac”, έταξε λίγο πολύ στους πάντες τα πάντα, γενικά και αόριστα φυσικά, ενώ πιστός στην συνηθισμένη πια τακτική των υπουργών της “Πρώτης Φοράς Αριστεράς”, τα έβαλε για άλλη μια φορά αδίκως με τα ΜΜΕ και μάλιστα τα τοπικά.

Δυστυχώς, δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του υπουργού για τα “κατορθώματα” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς, από την “περήφανη Βαρουφάκειο διαπραγμάτευση”, την τραπεζική αργία, το δημοψήφισμα και τα capital controls που κόστισαν από 80 έως και 100 δις ευρώ στη χώρα μας. Μήπως από το “θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο” στο τρίτο και σκληρότερο όλων των μνημονίων, που αντί για τα 12 δις παροχές που έταζε ο κος Τσίπρας έφερε άλλα τόσα δις σε νέα μέτρα χάρη στη διαπραγμάτευση των 17 ωρών; Μάλλον θα εννοεί την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπου το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των κυβερνητικών χειρισμών κατάφερε να απολέσει περί τα 30 δις ευρώ, περιουσία του ελληνικού λαού.

Τη στιγμή που ο κος Χαρίτσης πανηγυρίζει για το ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει απορροφήσει 30% λιγότερα κονδύλια (€1,61 δις αντί για €2,28 δις) από το στόχο που η ίδια έθεσε στον Προϋπολογισμό. Παρέλαβε από τη ΝΔ επίπεδο απορρόφησης 89,8% και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το ΕΠΑνΕΚ, η πραγματική ετήσια απορρόφηση αγγίζει μόλις το 3,69% και αυτό μάλιστα για έργα που αφορούν κυρίως την περίοδο 2007-2013. Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ενέκρινε 17 έργα από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα χάνει 11 λόγω ανικανότητας και ολιγωριών.

Πέραν όμως των παραπάνω, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, το τεράστιο ύψος των οποίων εμποδίζει το Χρηματοπιστωτικό τομέα να παράσχει ρευστότητα στην αγορά. Όσο για την “επιτυχία” της κυβέρνησης στο πλεόνασμα, αφού στραγγάλισαν τον ιδιωτικό τομέα με δυσβάσταχτους φόρους και ένα ασφαλιστικό νόμο τερατούργημα, επαίρονται που αντί για στόχο 0,53% πέτυχαν 2%, την ίδια στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αγγίζουν τα 6,5 δις ευρώ.

Με λίγα λόγια έχουν εξαφανίσει κάθε ίχνος ρευστότητας από την πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα το 2016 να κλείσουν 35.261 επιχειρήσεις,   6.597 περισσότερες από όσες ανοίξανε και έχουν το θράσος να γιορτάζουν και να μιλούν για ανάπτυξη!

Την ίδια ώρα που ο κος υπουργός μας διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, έρχεται ο κος Τσακαλώτος να τον διαψεύσει, επιβεβαιώνοντας πως έχει υλοποιηθεί μόλις το 33% των συμφωνηθέντων και μάλιστα σε μια αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016! Αντί λοιπόν να στρωθούν στη δουλεία και να κλείσουν την αξιολόγηση όσο γρηγορότερα γίνεται και με όσο λιγότερα βάρη για την κοινωνία που στενάζει, σέρνονται και κοροϊδεύουν δανειστές και κοινωνία. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι φυσικά τα νέα μέτρα που ζητούν τώρα οι δανειστές, από μια κυβέρνηση, μνημείο αναξιοπιστίας, που δυστυχώς όμως θα βαρύνουν και πάλι τους Έλληνες.

Η Πατρίδα μας αξίζει πολύ καλύτερη διακυβέρνηση από αυτή.”

 

Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης-

Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων – Νέα Δημοκρατία

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments