Σάββατο , 19 Ιανουάριος 2019
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μελέτη για την  κατασκευή  Αλιευτικού Καταφυγίου στην Τοπική Κοινότητα  Λούτσας.

Μελέτη για την  κατασκευή  Αλιευτικού Καταφυγίου στην Τοπική Κοινότητα  Λούτσας.

Από:  Χάρης Δάφλος–Μελέτη για την  κατασκευή  Αλιευτικού Καταφυγίου στην Τοπική Κοινότητα  Λούτσας, συνοδευόμενη από Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ), υπέβαλε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  ο Δήμος Πάργας, προκειμένου να εγκριθεί από την αρμόδια  Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Με το σχεδιασμό που προτείνεται, θα κατασκευαστεί  μέσου μεγέθους Αλιευτικό Καταφύγιο 13  περίπου στρεμμάτων στον θαλάσσιο χώρο  και 9 στρεμμάτων στον χερσαίο χώρο, που θα  εξυπηρετεί συνολικά 69 σκάφη και  συγκεκριμένα,  35 σκάφη  μήκους από 8 έως 12μ., 18 σκάφη  μήκους από 12 έως 15 μ. και 16 σκάφη μήκους  από 15 έως 20μ. Θα περιλαμβάνει επίσης,  ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης καθώς και  βοηθητικό κτίριο υπηρεσιών και αποθήκευσης αλιευμάτων.

Η θέση του Αλιευτικού Καταφυγίου, όπως προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  Φαναρίου, θα βρίσκεται  κάτω από τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ (προτείνονται τρείς εναλλακτικές θέσεις χωροθέτησης)  και σε απόσταση 400 περίπου μέτρων από την παραλία της Λούτσας, όπου υπάρχει σειρά εστιατορίων, καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος και παραθεριστικών καταλυμάτων.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας  δήλωσε ότι «με δικούς του πόρους ο Δήμος προωθεί τη μελέτη για ένα σημαντικό έργο ενταγμένο στο γενικότερο σχεδιασμό για την  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής»  και ότι «η έγκριση της ΕΣΑΛ αποτελεί το βασικό και καθοριστικό βήμα για την υλοποίησή του».

Δείτε Επίσης

Σ.Βούλτεψη-Τέσσερα χρόνια στην εξουσία ,δύο τυχοδιώκτες μαζί δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα.

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- «Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό..Πρέπει να πάμε πολύ στα βάθη της Ιστορίας , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of