Παρασκευή , 15 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Με επιτυχία η εσπερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ένωση Ελλήνων Χημικών

Με επιτυχία η εσπερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ένωση Ελλήνων Χημικών

«Απαστάζοντας τσίπουρο ποιότητας»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών, προέδρων κοινοτήτων και αποσταγματοποιών τσίπουρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση με θέμα «Αποστάζοντας τσίπουρο ποιότητας» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ελλήνων Χημικών και το Τελωνείο Ιωαννίνων.

Οι ομιλητές Γ.Βαγενάς. από το χημείο του κράτους, Β. Βαϊμάκης χημικός–οινολόγος και ο Π.Λυκίδης του Τελωνείου Ιωαννίνων μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για την διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στους διήμερους αποσταγματοποιούς όπως επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και παραγωγή. Επίσης παρέμβαση έκανε και η οινολόγος της Ζοίνος Α.Ε., Ελένη Σίντου.

Η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, στη σύντομη τοποθέτηση της ανέφερε τα εξής:

Πολλοί δημότες των Ιωαννίνων ασχολούνται μέσω της διαδικασίας των διήμερων αποσταγματοποιών στην παραγωγή τσίπουρου και επειδή το τσίπουρο είναι κομμάτι της ζωής μας και της παράδοσης μας θεωρούμε ότι θα πρέπει η διαδικασία της απόσταξης να γίνεται με σωστή ενημέρωση χωρίς κινδύνους για την υγεία μας και να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και κανόνες που απαιτούνται.

Δείτε Επίσης

Μ. Ελισάφ: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με Κ. Καραμανλή και Αδ. Γεωργιάδη

Από: Χάρης Δάφλος– Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of